Ирландците са отхвърлили конституционната забрана за абортите, показват два големи

...
Ирландците са отхвърлили конституционната забрана за абортите, показват два големи
Коментари Харесай

Ирландците отхвърлиха на референдум забраната за абортите

Ирландците са отхвърлили конституционната възбрана за абортите, демонстрират два огромни екзитпола след извършения през вчерашния ден референдум, съобщи Асошиейтед прес.

И съгласно двете изследвания, едното за вестник "Айриш таймс ", а другото за ирландската телевизия, прогнозата е за победа с огромна преднина на лагера, който желае да бъде либерализиран строгият законодателен режим за абортите.

Според екзитпола за ирландската телевизия поддръжката за либерализирането ще доближи към 70 %. Екзитполовете са единствено прогнози, а резултатите от формалното броене се чака да бъдат оповестени през днешния ден следобяд, отбелязва Асошиейтед прес.

Екзитполовете по безапелационен метод демонстрират, че гласоподавателите са възприели ясното обръщение, че конституционната възбрана вреди на дамите и би трябвало да бъде отстранена, съобщи Катрин Мърфи, един от водачите на дребната Социалдемократическа партия.

Според екзитполовете във всички елементи на Ирландия отпадането на възбраната среща мощна поддръжка.

Ако либерализирането мине на референдума, ирландският парламент ще създаде нови правила за абортите.

"Изглежда на следващия ден ще творим история ", написа в Туитър министър-председателят Лио Варадкар, който беше за либерализирането, представен от Ройтерс.

Според екзитпола за "Айриш таймс " либерализирането минава с 68 против 32 %, а съгласно този за ирландската телевизия - с 69 против 31 %.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР