Ирландското правителство удължи мерките, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19

...
Ирландското правителство удължи мерките, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Ирландия ще глобява или праща в затвора пристигащи без задължителния отрицателен PCR


Ирландското държавно управление удължи ограничения те, свързани с ограничение разпространяването на COVID-19 в страната до 5 март 2021 година Въвеждат се и по-строги условия към жителите, неизпълнили условието за показване на негативен тест за COVID-19 , осъществен в границите на 72 часа преди идването в страната. Те ще бъдат настанявани в избрани от здравните управляващи „ карантинни “ хотели за времето на наложителната 14 дневна самоизолация, както и подлежат на санкция до 2500 евро и / или до шест месеца отнемане от независимост.

След сделка сред управляващите в Ирландия и Северна Ирландия , ще бъдат основани контролно-пропускателни пунктове в границите на 5 км от границата за ограничение на несъществените пътувания. На всички извършители ще бъдат налагани законови наказания.

Напомняме, че считано от 16.01.2021 година всички жители, влизащи на територията на Ирландия , са задължени да показват негативен PCR тест изработен 72 часа преди пътуването си, както и да попълнят формуляр. При липса на негативен тест, на пасажерите може да бъде отказано качване на борда на самолета или ферибота. 
Формулярът за пътешестване в Република Ирландия може да изтеглите отсам: .Тези, които пътуват от червени райони, какъвто все още е и България, с изключение на негативен PCR тест , изработен 72 часа преди заминаването, ще би трябвало и да лимитират придвижването си за интервал от 14 дни. При приемане на негативен резултат от PCR тест на петия ден от карантина та, самоизолирането се приключва.
Не подлежат на условията за PCR тест и карантина интернационалните транспортни служащи, включително превозвачи, водачи и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, пътуващите пренос, в случай че не напущат трансферната зона на летището, както и децата до 6 годишна възраст.
Подробна информация по отношение на предписанията може да откриете на следните адреси:  и
.

 
При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.
---
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес:.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР