Ирландско издание се извини заради статия, изготвена чрез изкуствен интелект,

...
Ирландско издание се извини заради статия, изготвена чрез изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Ирландско издание се извини заради статия от изкуствен интелект

Ирландско издание се извини поради публикация, направена посредством изкуствен интелект, съобщи Франс прес.

Миналата седмица в. „ Айриш таймс “ разгласява подправена публицистична публикация, основана от изкуствен интелект. Днес изданието сподели, че е станало жертва на целенасочена машинация.

Заглавието на публикацията беше „ Вманиачаването на ирландците по подправения тен поражда проблеми “. Статията се трансформира незабавно в една от най-четените предишния четвъртък.

Изданието отстрани публикацията на идващия ден, а в неделя разгласи, че публикуването й е представлявало раздор в доверието сред него и неговите читатели и изрази същинско отчаяние поради това.

В отстранената от уеб страницата публикация се твърдеше погрешно, че потреблението на препарати за привиден загар от ирландците е въпрос на заграбване на непозната просвета. Статията бе подписана от фиктивна еквадорска писателка на име Адриана Акоста-Кортес.

През английския „ Гардиън “ интернет консуматор с акаунт в Туитър със същото име като това на мнимата авторка, сподели, че е основал 80 % от публикацията, като е употребявал приложението за изкуствен интелект Чат Джи Пи Ти. Авторът на измамата изясни, че фотографията от профила в Туитър, употребена от ирландския вестник в допълнение към публикацията, е била основана също от приложението за основаване на изображения Дале-Е 2.

Създателят на подправената публикация разказал, че е ирландски студент, който е предложил публикацията, с цел да породи спор по отношение на политиката за идентичността и да накара приятелите му да се посмеят.

„ Инцидентът извади нескрито пропуските в нашите процедури преди публикуването на публикациите “, съобщи основният редактор на изданието Руадан Маккормак. „ Случаят също по този начин извади нескрито едно от провокациите, които съставлява изкуствения разсъдък за медиите “, добави той. „ Подобно на други, ние ще си извлечем поучения и ще се приспособяваме “, увери той.

Tweet
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР