Ирландският воден шпаньол е ловна порода куче, затова и не

...
Ирландският воден шпаньол е ловна порода куче, затова и не
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на Ирландски Воден Шпаньол

Ирландският воден шпаньол е ловна порода куче, по тази причина и не е учудващо, че тези кучета имат невероятна сила и издръжливост. За тях е наложителен най-малко дребен двор, а развъждането на ирландски воден шпаньол в апартамент не се предлага.

Ако желаете вашият любим да се усеща добре, извеждайте го най-малко за час и се постарайте да му осигурите развлечение, като игра с топка да вземем за пример. Планинските разходки на кучето също са подобаващи, а ирландските шпаньоли обичат и да плуват, тъй че река или езеро също биха били добър вид за консумиране на силата. Ако не можете да отделите цялостен час едновременно, може да разделите тези интензивности на два или три пъти денем.

Малките обаче се нуждаят от друг график. От 2 до 4 месеца е подобаващото време за дресиране на кучето и социализация с други животни. Около 20 мин. игра с кучето дневно също са целесъобразни. Най-подходяща е играта с топка – мятате я далеко и чакате кученцето да я донесе.

Между 4 и 6 месец би трябвало да наблегнете на малко по-суровата дресировка на ирландски воден шпаньол и да осигурявате към 1 километър разходка дневно, с цел да се усеща кученцето добре. А след шестия месец, играта би трябвало да бъде най-малко 40 минути на ден и не в горещите елементи на денонощието.

След навършването на първата година към този момент можете да взимате вашия ирландски воден шпаньол, когато тичате, само че въпреки всичко му давайте опция и за отмора. Скоростта и дължината би трябвало да се повишават последователно, с цел да може да се развият неговите кости и стави.

Ирландските водни шпаньоли се усещат добре в човешка компания, само че от време на време могат да бъдат много своенравни. Ето за какво е нужна вярната дресировка, която вместо санкции, би трябвало да включва най-много награди при добре свършена работа.

Кучетата от тази порода, които не са възпитани добре, порастват инатливи и рядко слушат стопаните си. Опитвайте се да забавлявате и разнообразявате вашия любим, тъй като в случай че не го вършиме, той самичък ще откри метод, който може да се окаже деструктивен.

За храненето на ирландски воден шпаньол се предлага доза от към две чаени чаши висококачествена суха храна дневно, които би трябвало да бъдат разграничени на две обособени порции. Важно е да не прехранвате вашия ирландски воден шпаньол, тъй като затлъстяването може да се отрази отрицателно на здравето на кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР