Ирландският вицепремиер Франсис Фицджералд подаде оставка, с което по всяка

...
Ирландският вицепремиер Франсис Фицджералд подаде оставка, с което по всяка
Коментари Харесай

Оставка спаси ирландското правителство

Ирландският вицепремиер Франсис Фицджералд подаде оставка, с което по всяка възможност ще предотврати рухването на държавното управление и предварителни избори, заяви Би Би Си.

Тя беше в центъра на политически скандал, който заплашваше да смъкна локалния кабинет. Министър-председателят Лео Варадкар съобщи, че е приел оставката с „ надълбоко страдание “. Предсрочни избори в страната биха усложнили плануваните за идващия месец договаряния сред Брюксел и Лондон за излизането на Англия от Европейския съюз.

Франсис Фицджералд съобщи, че сама е взела решението да подаде оставка и никой в държавното управление не е изискал това от нея. „ Беше належащо да взема това решение, с цел да се избегнат дестабилизиращи избори в този сериозен миг “, съобщи вицепремиерът.

Фицджералд се озова в центъра на правосъдно следствие поради разкрита наскоро информация за полицейски сержант, който разобличи злоупотреби в полицейското си ръководство. По време на следствието юристите на полицията се пробваха да дискредитират показанията на служителя на реда, като го упрекнаха в правонарушения.

Фицджералд, която по това време беше правосъден министър, беше упрекната, че не е защитила служителя на реда и също е взела участие в опитите да се опетни името му.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР