Ирландският регулатор за защита на данните предупреди Facebook, че много

...
Ирландският регулатор за защита на данните предупреди Facebook, че много
Коментари Харесай

Ирландия забранява на Facebook да изпраща потребителски данни до САЩ

Ирландският регулатор за отбрана на данните предизвести Фейсбук, че доста скоро ще би трябвало да спре да изпраща данни за европейски консуматори към Съединени американски щати, защото актуалните процедури на обществената мрежа са в несъгласие със законодателството на Европейски Съюз, съобщи „ Политико “.

В началото на август управляващите са почнали да преглеждат по какъв начин от компанията трансферират информация към Щатите съгласно двама души, осведомени със случая.

В свое изказване лобистът на Фейсбук, Ник Клег, удостовери решението на Ирландия. „ Липсата на безвредни, сигурни и законни интернационалните прехвърляния на данни би увредило стопанската система и би попречило растежа на ръководените с данни бизнеси е Европейски Съюз “, означи той.

Заповедта евентуално ще сътвори казус за това по какъв начин би трябвало да се обработва и трансферира информация през Атлантическия океан, както и ще накара и други софтуерни колоси да премислят прехвърлянето, откакто през юли съдът на европейската общественост постанови, че Съединени американски щати не пазят задоволително правата на цялост на персоналния живот на европейците, когато техните данни са налични за американски организации за национална сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР