Ирландският премиер поднесе извинение в парламента на 126 души, които

...
Ирландският премиер поднесе извинение в парламента на 126 души, които
Коментари Харесай

В Ирландия 126 души са били незаконно осиновени между 1946 и 1969 г.

Ирландският министър председател сервира опрощение в Народното събрание на 126 души, които са били нелегално осиновени сред 1946 и 1969 година, съобщи " Гардиън ". По думите му разкритията са " още една глава от доста тъмната история на страната ".

" Това, което е било направено, е неверно. Това, което е било направено, е ограбило самоличността на деца, на наши съграждани. Това е историческа неточност, пред която би трябвало да се надигнем, и още веднъж от името на държавното управление се оправдавам за нея ", уточни Лео Варадкар.

Изявлението му последва известие на държавното управление, съгласно което 126 раждания са били нелегално регистрирани от католическата организация за осиновяване St Patrick’s Guild. Засегнатите в този момент са на към 50, 60 и 70 години и може да не знаят, че са били осиновени.

Правителството стартира самостоятелна инспекция. " Възможно е това да бъде доста травматично за много хора и скърбя ", уточни Варадкар. " Хората ще схванат, че са били осиновени по този метод, откакто през миналите 50 или 60 години са мислели, че са родени в фамилията, което ги е отгледало ", добави той. " Ще бъде доста мъчно на родителите, които са отгледали тези хора. Те ще би трябвало да проведат доста сложни диалози с децата, които са отгледали ", сподели още министър председателят.

" Сега разполагаме с доста ясни доказателства, че е имало противозаконни регистрации в Patrick’s Guild, и считаме, че би трябвало да споделим тази информация с хората, които са наранени... Те желаят да знаят кои са. Те желаят да знаят каква е историята на раждането им ", съобщи Варадкар. По думите му разкритията са отворили " още една глава от доста тъмната история на нашата страна ". " Но в този момент ние сме друга страна и мисля, че резултатите от референдума (за абортите) през уикенда демонстрираха това. "

В изказване от тази седмица на държавната организация за децата и фамилиите в Ирландия се показва, че са били разпознати 126 случая на нелегално регистрирани раждания от St Patrick’s Guild и организацията се пробва да открие и осведоми засегнатите. " Не можем да кажем сигурно какъв брой време ще отнеме този развой ", се добавя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР