Ирландският премиер Майкъл Мартин обяви в петък, че повечето ограничения

...
Ирландският премиер Майкъл Мартин обяви в петък, че повечето ограничения
Коментари Харесай

Ирландия отменя повечето ковид ограничения

Ирландският министър председател Майкъл Мартин разгласи в петък, че множеството ограничавания за пандемия ще бъдат отстранени, в това число ранно затваряне на заведенията, откакто страната е „ издържала бурята на Омикрон “.

От 06:00 през днешния ден строгите правила, засилени предишния месец поради вълната от нови инфекции, се анулират, тъй като основни индикатори отслабнаха през последните седмици. „ Стоях съм тук в доста тъмни дни, само че през днешния ден е добър ден “, сподели Мартин в телевизионно послание в Дъблин. „ Стигнахме до извода, че основанието за продължение на множеството от нашите ограничавания за публичното здраве към този момент не са налице. По-голямата част от ограниченията за публично здраве, с които трябваше да живеем, ще бъдат отстранени, добави той, като в същото време предизвести, че „ пандемията не е завършила “.

Понеже Ирландия е с един от най-високите проценти на имунизирани в Европа и стабилизиране на болничната помощ, Националният екип за незабавни случаи в региона на публичното здраве увери държавното управление, че към този момент няма учредения за оставане на рестриктивните мерки.

От този уикенд ирландските пъбове, заведения за хранене и всички останали типове заведения могат да се завърнат към естествен режим на работа, а от клиентите няма да бъдат изисквани цифрови коронавирус паспорти. До момента се изискваше подобен годен паспорт и заведенията трябваше да затворят най-късно в 20.00 часа. Отпада условието и за обществена отдалеченост, както и рестриктивните мерки за гости на събития навън и на закрито.

От понеделник поетапно ще стартира и завръщането по работните места. Някои правила обаче ще останат в действие, като носенето на маски най-малко до края на февруари, а цифровите коронавирус паспорти ще не престават да се изискват за интернационалните пътувания. Самоизолацията остава за хора със признаци.

Ирландия отвори изцяло още веднъж през октомври, след 18-месечно затваряне, което обаче бе възобновено при започване на декември за Омикрон варианта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР