Ирландският премиер Лио Варадкар каза, че ще поиска президентът Майкъл

...
Ирландският премиер Лио Варадкар каза, че ще поиска президентът Майкъл
Коментари Харесай

Лио Варадкар обяви предсрочни избори в Ирландия

Ирландският министър председател Лио Варадкар сподели, че ще изиска президентът Майкъл Хигинс да разпусне Народното събрание, с цел да бъдат създадени предварителни избори на 8 февруари, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

" Винаги съм казвал, че избори би трябвало да има в най-подходящия за страната миг. Това време пристигна ", сподели Варадкар на конференция.

Тъй като няма парламентарно болшинство, дясноцентристката партия на премиера " Фина гейл " ръководи Ирландия от парламентарните избори през 2016 година с поддръжката на отдавнашния си конкурент " Фина фойл ". Няколко абсурда обаче разклатиха устоите на този центристки съюз. Затова организирането на предварителни избори беше значително предстоящо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът е уведомил министрите си, че ще отиде при президента, с цел да изиска утвърждението му за започване на публична предизборната акция за избори на 8 февруари, оповестиха вестник " Айриш таймс " и ирландската национална телевизия.

Министърът на младежта Катрин Запоун, самостоятелен народен представител, съобщи напът за днешното държавно съвещание, че чака то да е последното преди изборите, които по думите й щели да бъдат създадени през февруари.

Партията на Варадкар " Фина гейл " и другата десноцентристка политическа мощ " Фина фойл " са със мощно изравнени позиции в социологическите изследвания, само че и на известна отдалеченост от останалите си съперници, което усилва вероятността една от тези две обединения - които имат сходна политика по въпросите за Брекзит и стопанската система - да ръководи Ирландия още веднъж в държавно управление на малцинството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР