Ирландският премиер Лео Варадкар заяви, че следващата седмица ще се

...
Ирландският премиер Лео Варадкар заяви, че следващата седмица ще се
Коментари Харесай

Ирландският премиер иска нова среща с Джонсън за Brexit

Ирландският министър председател Лео Варадкар съобщи, че идната седмица ще се опита да се срещне с английския министър председател Борис Джонсън, оповестяват Ройтерс и БГНЕС. Варадкар ще търси среща с английския си сътрудник, защото съгласно него за Лондон ще е мъчно да продължи с новите оферти за Brexit, показани тази седмица.

Европейският съюз и Ирландия обявиха в четвъртък, че е малко евентуално предложенията да доведат до договорка, като Дъблин изрично предизвести Англия, че се насочва към излизане без договорка, в случай че не направи повече отстъпки.

" В момента се опитваме да организираме среща с премиера Джонсън идната седмица ", сподели Варадкар пред кореспонденти.

„ Времето е малко. Имаме европейска среща на върха на 17 и 18 октомври и не е рационално да чакаме 27 или 28 ръководители на държавни управления да вземат решение и да се съгласят с нещо, което са видели единствено ден или два дни преди този момент ", уточни още той.

Премиерът на Финландия пък съобщи, че е споделил на Джонсън в телефонно позвъняване в събота, че е значимо да се откри решение в границите на една седмица - в точния момент за срещата на върха. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР