Ирландският премиер Лео Варадкар разсея очакванията за сключване на споразумение

...
Ирландският премиер Лео Варадкар разсея очакванията за сключване на споразумение
Коментари Харесай

Сделка по Брекзит най-вероятно през ноември или декември

Ирландският министър председател Лео Варадкар разсея упованията за подписване на съглашение по Брекзит на срещата на високо ниво на Европейски Съюз тази седмица, като съобщи, че реализиране на съглашение е по-вероятно през ноември или декември.
" Знам, че някои хора са оптимисти за съглашението по отношение на протокола за отдръпване тази седмица, само че би трябвало да кажа, че това е малко евентуално. Смятам, че през ноември или декември евентуално има най-голямата опция за договорка, само че това е динамична обстановка “, сподели той пред кореспонденти, представен от БГНЕС.
Преговорите сред Англия и Европейския съюз от късно нощес (14 октомври) не доведоха до дефинитивно съглашение за режима по границата сред Северна Ирландия и Ирландия.
В резултат от безплодните старания и двете страни са изправени пред действителната опция да стартират срещата на върха за развода сред Англия и Европейски Съюз без да имат вид на съглашение. Вариантът " корав Brexit " въобще не е за изключване, а това би било в ущърб и на двете страни. Надежда за съглашение за Brexit има - на равнище " договарящи " е реализирано известно единодушие Има съглашение за излизането на Англия от Европейския съюз. С тази вест гръмна американското издание Politico, само че с категорично... Прочети повече " Днес разговаряхме с Доминик Рааб (бел. ред. - английският министър по въпросите на Brexit) и английския договарящ екип. Независимо от положените старания, редица основни въпроси, в това число границата сред Северна Ирландия и Ейре, към момента стоят отворени ", написа Барние в Twitter. Той добави, че ще уведоми за развиването на договарянията Европейския парламент и водачите от Европейски Съюз, които ще се съберат в Брюксел в сряда (17 октомври) за идната среща на върха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР