Ирландският премиер Лео Варадкар предупреди Великобритания, че промяната в ръководството

...
Ирландският премиер Лео Варадкар предупреди Великобритания, че промяната в ръководството
Коментари Харесай

Ирландия предупреди Великобритания да забрави за по-добро споразумение за Брекзит

Ирландският министър председател Лео Варадкар предизвести Англия, че смяната в управлението на страната не значи, че Лондон може да получи по-добро съглашение за Брекзит.

" Малко съм обезпокоен, че някои хора в Лондон наподобява считат, че откакто Камарата на общините не съумя да ратифицира това съглашение, това автоматизирано значи, че те ще получат по-добра договорка. Това е ужасна политическа неточност. Надявам се, че няма да бъде направена такава неточност в Лондон ", посочи Варадкар пред ирландският парламент.

Коментарът на премиера на Ирландия явно е провокиран от думите на Борис Джонсън, който е любимец за нов водач на Консервативната партия и оттова за министър председател на Англия. Той се зарече, че ще подписа ново съглашение с Европейския съюз за Брекзит и че Лондон няма да изплаща на Европейски Съюз към 50 милиарда паунда.

Варадкар добави, че отиващият си английски министър председател Тереза Мей била " не неприятен договарящ " и че нейното съглашение за Брекзит било " добре уравновесен компромис ", макар че не е напълно.

Вчера немският министър по европейските работи Михаел Рот също акцентира, че съглашението за излизането на Англия от Европейски Съюз не може да бъде предоговаряно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР