Ирландският премиер Лео Варадкар обяви, че ще поиска от президента

...
Ирландският премиер Лео Варадкар обяви, че ще поиска от президента
Коментари Харесай

В Ирландия ще има избори на 8 февруари

Ирландският министър председател Лео Варадкар разгласи, че ще изиска от президента Майкъл Хигинс да разпусне Народното събрание, с цел да се състоят избори на 8 февруари, предадоха " Ройтерс " и ирландската радио- и телевизионна компания RTE.

" Винаги съм казвал, че изборите би трябвало да се състоят в най-хубавия миг за страната. Този миг е в този момент, " сподели Варадкар. Президентството заяви за желанията на премиера малко по-рано, откакто няколко вестника цитираха негови мнения от съвещание на кабинета.

" Ройтерс " отбелязва, че в акцията ще са значими две противоположни неща - триумфите на 40-годишния Варадкар с бързо растящата стопанска система и проблемите в качеството на услугите, опазването на здравето и прекомерно скъпите жилища. Изборите се чака да са оспорвани и " Фина гейл " на Варадкар има сходни шансове с главната опозиционна мощ, дясноцентристката " Фина фойл ", да завоюва.

Варадкар пое властта, откакто стана водач на " Фина гейл " в средата на 2017 година Парламентарните избори бяха година по-рано, в края на февруари 2016 година, само че министър председателят сподели в днешното си изказване, че не желае дълга акция, която би отсрочила " огромните решения ". Той не посочи какво има поради.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР