Ирландският премиер Лео Варадкар коментира провеждащите се днес предсрочни парламентарни

...
Ирландският премиер Лео Варадкар коментира провеждащите се днес предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Ейре се надява на стабилност във Великобритания след вота

Ирландският министър председател Лео Варадкар разяснява провеждащите се през днешния ден предварителни парламентарни избори във Англия, като изрази вяра да няма " провесен " състав на Народното събрание, оповестиха локални медии.

Това съобщи той при идването си в Брюксел.

Припомняме, че д нес и на следващия ден се организира Европейски съвет, на който 27-те водачи на страните-членки ще разискват и Брекзит.

Според Варадкар " до късно през нощта ще следим хода на вота и оповестението на резултатите от него ".

Очаква се след среднощ да станат ясни и първите резултати от вота.

Най-доброто нещо за Ейре, Англия и Европа ще бъде завършек на несигурността, тъй че дали министър председателят Борис Джонсън ще завоюва с огромно болшинство или спечелили ще са други партии, ние ще работим с английските водачи какъвто и да е резултатът, сподели той.
 Четири сюжета за бъдещото ръководство на Англия
Четири сюжета за бъдещото ръководство на Англия

Страхотна нощ за премиера Борис Джонсън

Той съобщи, че комерсиалните договаряния ще бъдат от решаващо значение за Република Ирландия.

Припомняме, че въпросът за границите сред Кралството и Ейре след Брекзит бе един от комплицираните за решение по време на договарянията.

Брекзитът не завършва просто с излизането на Англия от Европейския съюз. Преминаваме към идната фаза и това ще бъде в действителност значимо, подсети Варадкар.

Той съобщи, че Ейре ще упорства за нов фонд за Северна Ирландия на стойност 1 милиард евро в договарянията за бюджета на Европейски Съюз за идващия седемгодишен цикъл.

Премиерът засегна и други настоящи тематики.

Варадкар също сподели, че Ирландия мощно поддържа новата европейска договорка , стартирана през вчерашния ден от Европейската комисия, която има за цел Европа да стане първият " климатично безпристрастен " континент до 2050 година.

Припомняме, че през вчерашния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че желае да вложи 100 милиарда евро , за да помогне на страните членки , които към момента мощно разчитат на прехода на изкопаеми горива към по-ниски излъчвания.
 Европейски Съюз предлага 100 милиарда евро за по-бедните държави-членки за климатичен преход
Европейски Съюз предлага 100 милиарда евро за по-бедните държави-членки за климатичен преход

Фонд оказва помощ на най-силно засегнатите финансово, от прехода към чисти промишлености

Новият фонд, чиито подробни данни би трябвало да бъдат разкрити през януари , може да помогне и да убеди водачите от трите страни да се причислят към тази цел.

" Искам да реализираме единодушие по отношение на уговорката Европейски Съюз да стане климатично безпристрастен до 2050 година " , съобщи Чарлз Мишел, ръководител на Съвета на Европейски Съюз, в писмото си с покана до водачите на Европейски Съюз, които съставляват групата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР