Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair съобщи днес, че печалбата и броят

...
Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair съобщи днес, че печалбата и броят
Коментари Харесай

Кризата с отменените полети не попречи на печалбата на Ryanair

Ирландският нискотарифен авиопревозвач Ryanair заяви през днешния ден, че облагата и броят на пасажерите му за първото полугодие са се нараснали, макар че компанията трябваше да анулира полети, което й коства 25 милиона евро разноски за обезщетения, съобщи Асошиейтед прес. Полетите бяха анулирани поради проблеми със съгласуването на графиците за отпуски на водачите.

Ryanair раздаде обезщетения, откакто 700 000 клиенти бяха наранени от анулирането на полетите. Усилията да се предотврати повторение на обстановката ще костват 45 милиона евро за наемане на водачи, образование и компенсационни разноски през второто полугодие.

Въпреки това чистата облага се е повишила с 11%, до 1,29 милиарда евро за интервала от шест месеца, приключващ на 30 септември. Акциите на Ryanair нарастнаха с 5%, до 16,6 евро в ранната търговия.

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри сподели, че резултатите демонстрират силата на самолетната компания даже в интервал, в който има обърквания на графика на промените на водачите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР