Ирландският министър-председател Лио Варадкар каза днес, че ако Великобритания поиска

...
Ирландският министър-председател Лио Варадкар каза днес, че ако Великобритания поиска
Коментари Харесай

Ирландия е готова да помисли за отлагане на Брексит, ако Лондон го поиска

Ирландският министър-председател Лио Варадкар сподели през днешния ден, че в случай че Англия изиска удължение на крайния период за излизане от Европейския съюз, той би го обмислил. Според него вероятно удължение е за предпочитане пред Брексит без договорка, съобщи Ройтерс.

"Аз избирам да стигнем до съглашение и да имаме договорка доникъде на октомври ", съобщи Варадкар на среща с датската министър-председателка Мете Фредериксен в Копенхаген.

"Но в случай че държавното управление на Англия изиска удължение, несъмнено, че бихме го обмислили. Аз обаче считам, че множеството страни в Европейски Съюз в действителност биха обмислили това единствено в случай че има основателна причина и тази причина ще би трябвало да бъде показана. Но сигурно вероятно удължение би било по-добро от липса на договорка ", сподели той.

По-рано Би Би Си заяви, че английският министър-председател Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейски Съюз с искане за отсрочване на Брексит, в случай че до 19 октомври не бъде реализирано съглашение за овакантяване.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи, че новите английски оферти за Брексит "в най-хубавия случай " могат да изградят основа за по-нататъшни разисквания, само че към момента остават доста въпроси.

"Тези оферти повдигат доста въпроси и ние ще би трябвало да ги обсъдим ", сподели той. "Не можем просто да кажем "да " на тях ", съобщи Рюте.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР