Ирландският министър-председател е обезпокоен от факта, че Великобритания се откъсва

...
Ирландският министър-председател е обезпокоен от факта, че Великобритания се откъсва
Коментари Харесай

Ирландия: Великобритания се откъсва от света

Ирландският министър-председател е " смутен " от обстоятелството, че Англия " се откъсва от света ". Той упрекна Обединеното кралство, че се е обърнало към себе си, като е напуснало Европейски Съюз, понижило е интернационалната помощ и в този момент обмисля да се откаже от контракт за правата на индивида, съобщи " Гардиън ".


Лео Варадкар, говорейки преди двустранна среща с английския министър-председател Риши Сунак в испанския град Гранада, съобщи, че едвам съумява да разпознае страната.

Запитан дали е смутен от заканите на Англия да се отдръпна от Европейската спогодба за правата на индивида, той отговори: " Честно казано, съм. " Вътрешният министър Суела Браверман сложи под въпрос дали конвенцията е " подобаваща за задачата ".

" Англия, която обичам и на която се удивлявам, това е страната на Магна Харта, страната, която основа парламентарната народна власт, и страната, която оказа помощ за написването на Европейската спогодба за правата на индивида ", сподели Варадкар.

" Притеснява ме, че Обединеното кралство се откъсва от света - без значение дали понижава бюджета си за интернационална помощ, дали напуща Европейския съюз, а в този момент даже приказва за отдръпване от Европейската спогодба за правата на индивида. Това не е Англия, която познавам ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР