Ирландският министър на общинското развитие, природните ресурси и развитието на

...
Ирландският министър на общинското развитие, природните ресурси и развитието на
Коментари Харесай

Ирландският министър Шон Кани на визита в България за Свети Патрик

Ирландският министър на общинското развиване, естествените запаси и развиването на цифровите технологии Шон Кани ще посети Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на околната среда и водите, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, както и Народното събрание. Министър Кани ще организира срещи с българските си отраслови сътрудници.

 © БГНЕС
Той ще посети България по случай националния празник на Ирландия, Деня на Св. Патрик, честван на 17 март. Това е първият ирландски министър, приближаващ в страната ни по случай празника – знак на засилващите се връзки сред двете страни след визитата на ирландския министър-председател Лио Варадкар през януари 2018 година

Със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева, Кани ще беседва по отношение на Брекзит, развиването на селските региони и Общата селскостопанска политика след 2020 година, питателните нововъведения и политиката по отношени на горите.

Министър Кани ще се срещне също и с министъра на околната среда и водите Нено Димов. След това той ще беседва и с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по отношение на 5G мрежата, цифровизацията, както и развиването на превоза.

В следобедните часове министър Кани ще посети и Народното събрание, където ще се срещне с членовете на парламентарната Група за другарство България – Ирландия, като също ще направи къса обиколка на Народното събрание.

По време на тазгодишните тържества по случай Деня на Свети Патрик, ирландски министри ще посетят всички 27 европейски столици в символ на мощната ирландска връзка с Европейски Съюз и страните членки.
 В 150 града в Ирландия означиха деня на Свети Патрик В 150 града в Ирландия означиха деня на Свети Патрик
В 150 града в Ирландия с паради означиха националния празник - деня на Свети Патрик. Тази година по улиците на Дъблин събитието събра половин милион...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР