Ирландският министър на финансите Паскал Донъхоу обяви днес кандидатурата си

...
Ирландският министър на финансите Паскал Донъхоу обяви днес кандидатурата си
Коментари Харесай

Втори кандидат за председател на Еврогрупата на хоризонта

Ирландският министър на финансите Паскал Донъхоу разгласи през днешния ден кандидатурата си за президент на Еврогрупата, няколко часа откакто това направи испанската му колежка Надя Калвиньо, съобщи Франс прес.

" Президентът на Еврогрупата играе основна роля за политическия отговор на главните стопански въпроси, в това число отражението на пандемията от Ковид-19 ", се споделя в официално съобщение, поместено на уеб страницата на Донъхоу. Той се показва като един от министрите на финансите от Европейски Съюз и членове на Еврогрупата, който най-отдавна е на тази служба, написа Българска телеграфна агенция.

Испания анонсира първа собствен претендент за поста с публично изказване на държавното управление през днешния ден сутринта. Кандидатурата на испанския стопански министър получи единомислеща вътрешно-политическа поддръжка в страната, след което кабинетът разгласи, че ще я предложи да застане отпред на Еврогрупата.

Председателят на Еврогрупата управлява 19-те министри на финансите на страните от Еврозоната.

Предложенията за претенденти за председателския пост могат да бъдат направени до края на деня през днешния ден, а самото гласоподаване за избор на нов началник на Еврогрупата е планувано за 9 юли. Постът се оваканти, откакто титулярът - португалският министър на финансите Марио Сентено разгласи по-рано през юни, че няма да се бори за втори мандат, продължаващ две години и половина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР