Ирландският авиопревозвач „Райънеър“ (RyanAir.com) обяви, че ще признае синдикат на

...
Ирландският авиопревозвач „Райънеър“ (RyanAir.com) обяви, че ще признае синдикат на
Коментари Харесай

„Райънеър“ обяви, че ще признае синдикат на пилотите

Ирландският авиопревозвач „ Райънеър “ (RyanAir.com) разгласи, че ще признае профсъюз на водачите, с цел да предотврати предколедни стачки.

Това се случва за пръв път в 32-годишната история на най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа. Липсата на синдикат се счита за съществена причина тя да поддържа ниски цени.

От „ Райънеър “ обаче обявиха, че смяната няма да се отрази на цените на билетите .

Компанията разгласи, че ще признае най-големия италиански пилотски профсъюз – Националната асоциация на водачите от гражданската авиация (АНПАК, АNPAC). В резултат той анулира стачката на водачите и наземния личен състав в Италия, планувана за през днешния ден.

За 20 декември обаче е планувана 24-часова стачка на водачите в Ирландия и Португалия. Освен това и сътрудниците им в Германия и Испания оповестиха, че обмислят протестни дейности.

Българското Министерство на външните работи предизвести, че анулация на полетите поради стачки е изключително събитие и в този случай пасажерите няма да получат обезщетение .

Пилотите на „ Райънеър “ се активизираха за протестни дейности след известието за анулацията на 20 хиляди полета. Тя беше обяснена с неналичието на аварийни водачи, зародила поради проблем със системата за разписанието на летателните наряди, откакто ирландските регулаторни управляващи направиха промени в наредбите. „ Райънеър “ отхвърля обвиняванията на водачите, че има дефицит на летци.

АНПАК в същото време прикани „ Райънеър “ да признае и синдиката на стюардите и стюардесите, който съставлява.

Друг профсъюз на стюардите и стюардесите – „ Фит-Кисл “ (Fit-Cisl), разгласи, че ще продължи със стачните си дейности, планувани по същото време, защото не е получил предложение за признание от „ Райънеър “.

„ Признаването на синдикати ще бъде значима смяна за „ Райънеър “, призна основният изпълнителен шеф на компанията Майкъл О'Лиъри, само че уточни, че превозвачът е осъществил радикална смяна преди този момент. Той изрази очакване новите синдикални структури на водачите да бъдат контрактувани при започване на идната годината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР