Ирландския премиер Лио Варадкар го чакат утре рисковани парламентарни избори,

...
Ирландския премиер Лио Варадкар го чакат утре рисковани парламентарни избори,
Коментари Харесай

Рисковани избори за ирландския премиер

Ирландския министър председател Лио Варадкар го чакат на следващия ден рисковани парламентарни избори, на които ще гласоподават гласоподаватели, които са загрижени повече за вътрешните компликации, в сравнение с за Брекзит, който беше съществена тематика в неговата акция.

Излизането на Англия от Европейския съюз предходната седмица евентуално ще има съществени последствия за Ирландия, с население от 4,9 милиона души, която е единствената страна членка на Европейски Съюз, която има сухопътна граница с Обединеното кралство.

Лио Варадкар, на 41 години, разчита на първостепенната си роля дружно с английския министър председател Борис Джонсън при намирането на решение, с цел да бъде избегнато възобновяване на физическата граница с английската провинция Северна Ирландия.

Въпросът, който бе един от най-трудните при постигането на съглашение за развода сред Англия и Европейски Съюз, възкреси спомените за трите десетилетия на спор в английската провинция сред републиканците (предимно католици) и юнионистите (предимно протестанти), в който починаха 3500 души.

Ако резултатът от изборите зависеше от европейската политика на Лио Варадкар, " той щеше да завоюва елементарно ", само че " хората желаят смяна ", споделя Джон Тонги, специалист по ирландска политика в университета в Ливърпул.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР