Ирландските собственици на камиона убиец, в чийто хладилен контейнер бяха

...
Ирландските собственици на камиона убиец, в чийто хладилен контейнер бяха
Коментари Харесай

Лъснаха нови скандални нарушения за камионът-ковчег с 39 трупа

Ирландските притежатели на камиона палач, в чийто хладилен резервоар бяха открити 39 натрупа в Есекс, имат редица нарушавания в България и даже лицензът им за транспорт в Европейски Съюз е лишен един път при започване на годината. Семейството Джоана Махер и Томас Махер бяха аресувани в петък в в град Уорингтън, който е покрай Манчестърм, написа Trafficnews.bg.

Червената Скания с варненски номера е напуснала страната през 2017 година и не се е прибирала оттогава в България. В същото време на предното стъкло на камиона има два стикера за Гражданска отговорност и два за преминат годишен обзор.

„ Сканията не е минавала механически обзор в България, с изключение на при регистрацията си през 2017 година в КАТ”, сподели източник от ръководството на министерството на превоза.

Фирмата, която има аления камион е записана през април 2018 година на името на „ Утрешни придвижвания днес” във Варна на адрес бул. “Христо Ботев”, No 18, вх 7, сутерен, с капитал от 2 лева

Подозрителен факт изплува от Търговския указател за компанията, притежаваща камиона-убиец

Това е година по-късно от регистрацията на камиона. Собственик и шеф е Джоана Мари Махер с предмет на активност транспортни услуги. Тя е родена през 1981 година в Дъблин и е ирландски жител. Според източника ни същинския притежател на компанията няколкото камиона с които оперира е брачният партньор и Томас Дермот Махер.

Той е роден през 1980 година в Тюламор Ирландия, само че е жители на Англия с адрес по паспорт в Уорингтън. Фирмата му "ТОМАС МАХЕР ЕВРОПЕЕЦ " ЕООД е записана на същия адрес във Варна през април 2016 година

Причината за прехвърлянето на камионите е, че "ТОМАС МАХЕР ЕВРОПЕЕЦ " ЕООД е, че поради доста нарушавания на разнообразни закони е била на път да загуби лиценза си за осъществяване на транспорт на товари в Европейски Съюз и икономическата общественост в която влизат още няколко страни. „ Утрешни придвижвания днес” към момента има лиценз за транспорт в Европейски Съюз и общността.

Лицензът на "ТОМАС МАХЕР ЕВРОПЕЕЦ " е лишен през януари тази година, сподели информация в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация”. Причината е, че превозвачът "ТОМАС МАХЕР ЕВРОПЕЕЦ " ЕООД не дава отговор на условието за финансова непоклатимост.

Кървави детайлности 18+! Труповете от камиона-ковчег били голи, а по устите им имало...

От решението на организацията се анализа, че през юли 2018 година „ на "ТОМАС МАХЕР ЕВРОПЕЕЦ " ЕООД е приложена насилствена административна мярка - краткотрайно прекъсване на активността по осъществяване на публичен транспорт на товари до премахване на несъответствието, само че не повече от три месеца”.

Превозвачът не е открит на адреса по регистрация и не е направил нищо за премахване на несъответствията с условията на закона. За преустановяване на лиценза организацията се базира член 7, алинея 2 от Закона за автомобилните транспорти.

В него написа, че с изключение на за финансова неустойчивост лицензът може да се отнеме и в случай че превозвачът не е установен на територията на България. Тези условия би трябвало да се потвърждават всяка година.

Лицензът за транспорт в Европейски Съюз на „ Утрешни придвижвания днес” към момента е деен и който и да има камиона към момента оперира с него.

Стотици непознати компании работят с български лиценз

Стотици са непознатите транспортни компании работещи с български лиценз в Европейски Съюз и страните от общността, съгласно информатора ни от Министерството на превоза.

На същия адрес и в същия ден във Варна през 2016 година с изключение на Томас Махер транспортна компания „ ЕМГ ТРАНСПОРТ” е записал и Еймън Давид Макрад, който е от Северна Ирландия, която е част от Англия, сподели инспекция.

От информацията в комерсиалния указател може да се съди, че двамата са употребявали еднакъв български медиатор. На същия адрес има регистрирани и доста други транспортни компании.

Български превозвачи също употребяват „ врътката”, като работят главно в Западна Европа с регистрация в България. От схемата се възползват и доста други страни. Във Англия работят камиони и с регистрации от Румъния, Полша, Литва, Латвия и така нататък

Според Франция това е нелоялна конкуренция пред локалните компании, защото българските и източноевропейските застраховки и налози са в пъти по-ниски от Британските и тези в Западна Европа.

За това е и толкоз изнервена обстановката в Европейската комисия и Европейски парламент при разискването на пакетът "Мобилност ", който би трябвало да контролира пазара на транспортните услуги. Той би трябвало да влезе на разискване скоро в Европейския парламент.

Първи СНИМКИ на починалите в камиона-ковчег

Според формалната позиция на българското държавно управление, в случай че бъде признато наложителното връщане в страната на всеки 4 месеца на тежкотоварните камиони, то ще обхване към 53 на 100 от всички наложителни курсове от и за България, които ще бъдат празни, без да генерират облаги за фирмите. От пропуснати доходи загубите за България ще бъдат 0,5 милиарда евро, а 14 хиляди души, директно наранени в бранша, ще си изгубят работата.

Водачът на Сканията - 25 годишният ирландец Мо Робинсън към момента е в ареста. Предполага се, че той не е знаел какво има в хладилния прицеп, който е закачил в Есекс в ранните часове на сряда и мунути откакто е схванал, че в него има 39 замръзнали до гибел мигранти се е обадил на Бърза помощ.

Ясно е придвижването на хладилника ковчег

Ирландската компанията Global Trailer Rentals Ltd (GTR) има част от хладилният резервоар станал ковчег на 39 китаеца.

Контейнерът е даден чартърен от GTR на 15 октомври в Монахан в република Ирландия за 275 евро на седмица, оповести представител на компанията пред английски медии. Фирмата е съобщила на полицията данните на наемателя и е дала достъп до данните от проследяващата система на камиона.

Според английското издание Guardian GPS данните демонстрират, че на 15 октомври влекачът е напуснал Монахан, влезнал в е Северна Ирландия, по-късно се е върнал в Република Ирландия. От пристанище Дъблин е стигна с ферибот до пристанище Холихед в Уелс сутринта на 16 октомври и до вечерта е напуснал Острова с цел да стигне до Европа.

Данните показвали още, че контейнерът е пътувал до Дюнкерк (Франция) и Брюж (Белгия). Дюнкерк е на 40 мин с ферибот от английския порт Кале и е прочут като насочна точка за мигрантите към Англия. От данните излиза наяве още, че хладилникът е транспортиран сред Англия и Европа два пъти сред 17-ти и 22-ри Октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР