Ирландските пилоти на компания Райънеър обявиха още два еднодневни стачни

...
Ирландските пилоти на компания Райънеър обявиха още два еднодневни стачни
Коментари Харесай

Ирландските пилоти на Райънеър обявиха планове за още две еднодневни стачки през юли

Ирландските водачи на компания Райънеър оповестиха още два еднодневни протестни дни. Така се ускорява натискът върху най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа да усъвършенства изискванията на труд, съобщи Ройтерс.

Около 100 от 350-те ирландски водачи на Райънеър през вчерашния ден излязоха в първата си стачка, с цел да изискат по-прозрачен механизъм на възнаграждение, на прехвърляния и на покачвания. Целта на митинга бе да се понижи несъразмерната поверителност по отношение на ръководството на кариерите на водачите.

Авиокомпанията споделя, че нейните водачи работят при едни от най-хубавите условия на труд в бранша на нискотарифните превозвачи. Заради стачката през вчерашния ден бяха анулирани 30 полета от Ирландия, което бе по-малко от 2 % от 2300-те дневни полета.

Кабинният личен състав на Райънеър към този момент разгласи стачка за Испания, Италия, Португалия и Белгия за по-късно през юли, напомня Ройтерс. Сега синдикатът на водачите сподели, че възнамерява още две стачки по един ден на 20 и на 24 юли.

Райънеър лети до 37 страни и транспорти предходната година 130 милиона пасажери.

Пилотите и кабинният личен състав в 86-те бази на Райънеър започнаха да възнамеряват организирането на протестни дейности след анулацията на хиляди полети през втората половина на предходната година поради дефицит на водачи, което от компанията пък обясниха с безпорядък в графика на полетите.

През декември самолетната компания се съобщи под възходящия напън и призна синдкатите за първи път в 32-годишната история. Но управлението не съумява да реализира съглашение със синдикатите по отношение на нови трудови практики. Според компанията някои от настояванията на личния състав ще подкопаят нейния бизнесмодел на нискотарифен транспортьор.

Сега представител на Райънеър сподели, че компанията е насърчила синдиката на ирландските водачи да одобри оферта за основаване на работна група за разрешаване на разногласието, само че "ако те желаят да проведат още една несполучлива стачка още веднъж, то дано по този начин да бъде ". От синдиката споделиха, че са намерили известна обща почва с Райънеър по отношение на предлагането, само че не са могли да реализират съглашение по детайлите. От синдиката споделиха още, че е тъпо, че Райънеър отхвърля да разреши присъединяване на трета страна като медиатор в разногласието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР