Ирландски вицепремиер призова днес хората да не се презапасяват с

...
Ирландски вицепремиер призова днес хората да не се презапасяват с
Коментари Харесай

Ейре към гражданите си: Не се презапасявайте с лекарства преди Брекзит

Ирландски вицепремиер прикани през днешния ден хората да не се презапасяват с лекарства преди излизането на Англия от Европейския съюз, защото Ирландия (Ейре) има ресурси за минимум осем седмици и ще обезпечи доставки от други страни от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Въпреки огромната си фармацевтична промишленост, Ирландия разчита на Англия за доста медикаменти. "Някои от тях може да не бъдат утвърдени за приложимост в Европейски Съюз, в случай че Англия напусне на 29 март без подписано съглашение, сподели Саймън Ковини пред радио Ар Ти И. "Фармацевтите и хората като цяло не би трябвало да се презапасяват с медикаменти, тъй като самото презапасяване води до проблеми с доставките ", добави Ковини. Той увери, че страната има ресурси, които ще стигнат за 8 до 12 седмици.

Ковини приказва преди държавно съвещание за одобрение на законодателни начинания, посредством които Ирландия да се приготви при положение на Брекзит без договорка. Въпреки това Дъблин неколкократно сподели, че не чака подобен излаз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР