Ирландската полиция започна акция срещу превозвачески фирми, които оперират в

...
Ирландската полиция започна акция срещу превозвачески фирми, които оперират в
Коментари Харесай

Акция в Ирландия срещу камиони с българска регистрация

 Ирландската полиция стартира акция против превозвачески компании, които оперират в граничния регион, като вниманието е съсредоточени върху " български направления за контрабанда “, за които се счита, че се употребяват от нарушители за незаконен импорт в страната, заяви ирландското издание " Джърнъл “.

Вчера органите на реда потвърдиха за забележителен брой обиски в региона на Монахан (северната част на Ирландия), осъществени от Бюрото за нелегално добито имущество. Конфискувани са огромен брой транспортни средства и документи.

Акцията не е обвързвана с следствието на нещастието с камиона-ковчег с българска регистрация в Есекс, акцентира полицията. Но тя е получила забележителна информация за хипотетични противозаконни контрабандни интервенции, осъществявани преди към две седмици по границата със Северна Ирландия.

Източници, осведомени с следствието, декларират, че " забележителна информация “ е предадена на полицията в Ирландия и Северна Ирландия за противозаконна търговия от регистрирани в България транспортни средства и ирландския пазар. В рамките на следствието е иззет регистриран в България ТИР.

Около 20 банкови сметки с над 200 000 евро са запорирани. Конфискувани са още коли, документи, електронни устройства и пари в брой.

Ирландската полиция съобщи, че следствието е от предходната година, само че от две седмици е получило нов подтик. Органите на реда от дълго време имат съмнения към записаните в България, доста от тях във Варна, транспортни средства, които оперират в Ирландия, съобщи БНР.

Вчерашните обиски са свързани с активността на семейство, което има компании в Ирландия, в Северна Ирландия и в България. Властите поддържат връзка с българските органите на реда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР