Ирландската полиция прави проверка на мобилните телефони на 17-те българи

...
Ирландската полиция прави проверка на мобилните телефони на 17-те българи
Коментари Харесай

Проверяват телефоните на екипажа на кораба Верила

Ирландската полиция прави инспекция на мобилните телефони на 17-те българи на борда на кораба " Верила ", съобщи Нова телевизия.

Инспекцията обгръща всички налични информационни средства, намиращи се на плавателния съд.

Припомняме, че на 19-ти декември при претършуване на българския товарен транспортен съд " Верила " на пристанище " Шанън Фойнс " в Лимерик била открита пратка първокачествен кокаин на стойност минимум 20 милиона евро.

Тогава е била извършена интервенция по сигурността, в която са взели участие чиновници на Приходната митническа работа, подкрепени от полицията. Тя почнала на пристанището във вторник вечерта, откакто към 10,30 ч. сутринта на пристанището дебаркира записаният във Валета, Малта, товарен транспортен съд за насипни товари " Верила ".

Изданието " Айриш таймс " писа, че на борда на кораба са открити минимум 300 кг, а може би и 500 кг кокаин. Това би означавало, че транспортираната дрога се прави оценка на 20-35 млн. евро, като се изхожда от оценката на полицията, която е 70 000 евро за кг кокаин. По цени на улицата цената на пратката кокаин може да доближи до 105 млн. евро.

По думите на Рубен Николов - Адвокат по морско право юридическата отговорност за всичко, което става на кораба носи капитанът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР