Ирландската футболна асоциация, управляваща футбола в Северна Ирландия, категорично отказва

...
Ирландската футболна асоциация, управляваща футбола в Северна Ирландия, категорично отказва
Коментари Харесай

Северна Ирландия против създаването на обединена лига на целия остров

Ирландската футболна асоциация, ръководеща футбола в Северна Ирландия, изрично отхвърля да даде каквато и да било поддръжка за построяването на единна лига на целия остров Ирландия, наричайки предлагането извънредно спекулативно и без каквито и да е характерни гаранции.

Бизнесменът Киърън Луцид, както и някогашният национал на Република Ирландия Найъл Куин проведоха среща предходната седмица в Дъндолк, на която бяха поканени много клубове от двете елементи на острова. Те получиха презентация за единната лига от добре познатата и у нас холандска компания Хиперкюб за построяването на състезание, което ще вдигне интереса и ще увеличи финансовите резултати на всички тимове.

Генералният управител на Футболната асоциация на Ирландия, ръководеща футбола в Ейре- Ноел Мууни обаче е на друго мнение. Той съобщи, че една такава евентуална лига е доста положителна стъпка и ще бъде посрещната с интерес в южната част на острова. Но през днешния ден неназован източник от Белфаст ги поля със леден душ, като съобщи, че няма да постанова административни наказания на който и да е тим, в случай че реши да взе участие.

Но никой в Северна Ирландия няма да се преценява с такова състезание, което не влиза в рамките и оторизациите нито на УЕФА, нито на ФИФА. И Асоциацията няма да помогне на нито един клуб, в случай че бъде осъден за присъединяване в нерегламентирана лига. Но концепцията за обединена лига на целия остров Ирландия върви от много време и евентуално още веднъж ще излезе на напред във времето до момента в който или когато получи по-сериозна поддръжка на всяко равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР