Ирландската евродепутатка Клеър Дейли от групата Европейска обединена левица/Северна зелена

...
Ирландската евродепутатка Клеър Дейли от групата Европейска обединена левица/Северна зелена
Коментари Харесай

Проблемите на група ирландци в Поморие или защо европейският мониторинг трябва да остане

Ирландската евродепутатка Клеър Дейли от групата Европейска обединена левица/Северна зелена левица счита, че мониторингът над България би трябвало да остане. Според нея обаче би трябвало да се пристъпи към наблюдаване на всички страни.

Тя стимулира оценката си с история от Поморие.

”Става дума за огромен брой ирландци от моя изборен регион - стотици, които си купиха жилища в комплекс в Поморие преди към десетина години и към момента срещат компликации, защото от тях се вземат големи суми пари поради облагане с такса сред 5 и 10 евро дневно за електричество, въпреки всеки апартамент да има свое доставяне и то може да се следи. Управителят на комплекса управлява електрическото табло и не разрешава достъп на хората до него. И в случай че те откажат да дадат тези пари, той стопира и водата им. Част от тях заведоха дела”, описа тя пред БНР.

В последна сметка съдът отсъдил парите да им бъдат върнати, само че тогава шефът сменил разпоредбите и всичко стартира изначало.

”За мен това е потъпкване на правните правила, дейности срещу българската конституция и европейските закони и наставления за правата на потребителите. Затова насочих въпроса към евродепутатите и представителя на Европейската комисия. Какво прави Европейският съюз и кой ще помогне на тези хора? Поставихме въпроса на доста български и австрийски сътрудници, само че към този момент дейности няма”, сподели тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР