Ирландската авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) обяви днес, че стартира програма за

...
Ирландската авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) обяви днес, че стартира програма за
Коментари Харесай

Райънеър ще наеме и обучи 500 нови пилоти във Франция

Ирландската самолетна компания "Райънеър " (Ryanair) разгласи през днешния ден, че започва стратегия за набиране и образование на до 500 нови водачи във Франция в границите на плануваното наемане на личен състав, съпровождащо възобновяване на въздушния трафик. Това заяви в официално съобщение авиопревозвачът, представен от Франс прес.

Тази стратегия е в партньорство с "Астънфлай " (Astonfly), една от най-големите частни школи за водачи във Франция и ще разреши на компанията да продължи да притегля висококвалифицирани професионални водачи, с цел да поддържа растежа си в Европа, посочи нискотарифният авиопревозвач.

Това наемане на личен състав се вписва в по-мащабна стратегия на компанията за набиране на нови чиновници, оповестена предишното лято и включваща образование на хиляди водачи за полетите с новите самолети "Боинг 737 МАКС “ (Boeing 737 MAX), посочи представител на нискотарифния транспортьор пред Агенция Франс Прес.

"Райънеър " ще наема до 1000 водачи годишно през идните четири години, прецизира в официалното съобщение Шийнън О’Шей, отговорник за образованието на екипажите в "Райънеър “.

Новата стратегия, стартирала във Франция, ще даде на самолетната компания набор от надарени водачи и положителни експерти от цяла Европа, с цел да отговори на потребностите на мрежата на авиопревозвача, която става все по-голяма, добави той.

Особено наранена от пандемията от COVID-19, както и целия въздушен бранш, водещата европейска самолетна компания е отчела най-лошата си финансова година през 2020/2021 със загуба от порядъка на 1 милиарда евро и разгласи, че редуцира към 3000 работни места.

Въпреки продължаващата неустановеност, подбудена от скока в случаите на COVID-19 в Европа, войната в Украйна и нарасналите разноски за живот, "Райънеър " е оптимист в дълготраен проект.

Компанията планува усилване на трафика през идните пет години.

В края на януари "Райънеър “ предвижда напредък от 50 на 100 до близо 225 милиона пасажери за финансовата 2026 година по отношение на 149 милиона пасажери годишно преди пандемията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР