Ирландия запази шансове за излизане от групата си в Световната

...
Ирландия запази шансове за излизане от групата си в Световната
Коментари Харесай

Ветерани спряха Северна Ирландия на Световната купа по снукър

Ирландия резервира шансове за излизане от групата си в Световната купа по снукър след триумф с 4:1 над Северна Ирландия в третия ден на шампионата, провеждащ се в китайския град Уши. Кен Дохърти и Фъргал О’Брайън започнаха неубедително конкуренцията с провали от Англия и Иран, само че против Марк Алън и Джордан Браун се показаха на по-високо равнище.

О’Брайън, който е първенец на British Open 1999, направи брейк от 60 точки за 1:0, а след това Дохърти надделя Алън. В двойките още веднъж представителите на Ейре преобладаваха, като в последна сметка завоюваха срещата с 4:1.

Ирландия, Северна Ирландия и Хонконг се борят за второто място в групата, като първите два отбора не престават към елиминациите. Азиатците се оправиха с 4:1 със Саудитска арабия, до момента в който Англия победи с 3:2 Иран.

Джон Хигинс и Стивън Магуайър донесоха безапелационен триумф с 5:0 на Шотландия над Израел и дръпнаха малко в класирането на Белгия, които съкрушиха Малайзия с 4:1.

Първият тим на Китай разнищи Австрия с 4:1, а тайландците надделяха поляците с 3:2, като Нопон Сенкам осъществя сенчъри брейк от 115 точки в решителния пети фрейм. Германия резервира шансове за продължение напред след 3:2 над Норвегия.

Само един час беше нужен на втория тим на Китай да съкруши Швейцария с 5:0, а уелското дуо Марк Уилямс и Райън Дей победи Малта с 4:1 и изостава минимално от азиатските си съперници в група “D”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР