Ирландия ще ускори предпазливото отваряне на икономиката с четвъртата, последна

...
Ирландия ще ускори предпазливото отваряне на икономиката с четвъртата, последна
Коментари Харесай

Ирландия ще ускори с три седмици разхлабването на мерките срещу COVID-19

Ирландия ще форсира внимателното отваряне на стопанската система с четвъртата, последна фаза от разхлабването на карантинните ограничавания, започваща от 20 юли - три седмици по-рано от набелязания график, заяви през днешния ден министър председателят Лио Варадкар, представен от " Ройтерс ".

Изправен пред възходящ напън от бизнеса да форсира един от най-консервативните в Европа графици за рестартиране на стопанската система, Варадкар удостовери също по този начин, че втората фаза ще стартира идната седмица.

Според ревизирания проект борсовата търговия ще може да възобнови работа от понеделник, моловете - от 15 юни, а хотелите - до края на месеца - всички тези ограничения настъпват предварително. Последната фаза, която включва отварянето на питейните заведения, които не сервират храна, ще стартира на 20 юли вместо на 10 август.

На днешната си конференция Варадкар стимулира това избързване с положителните данни за развиването на инфекцията в страната. До момента в Ирландия са регистрирани 25 000 случая на COVID-19 и 1664 умряли.

Варадкар прикани ирландците да поддържат вътрешната туристическа промишленост, като предпочетат да не пътуват на почивка в чужбина, а " да опознават личната си стана като за първи път ".

В момента всеки влизащ в Ирландия би трябвало да съблюдава строга 14-дневна карантина. Остава в действие рекомендацията най-малко още няколко седмици да не се пътува зад граница без извънредно наложителна причина, уточни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР