Ирландия планира да въведе тестове за коронавирус на летищата като

...
Ирландия планира да въведе тестове за коронавирус на летищата като
Коментари Харесай

Ирландия планира тестване за коронавирус по летищата

Ирландия възнамерява да вкара проби за ковид на летищата като опция на карантината за някои идващи пасажери, въпреки да не е ясно по кое време тъкмо ще стане допустимо, съобщи министърът на опазването на здравето Стивън Донъли, представен от Ройтерс.

Ирландските самолетни компании Райънеър (Ryanair) и Еър Лингъс (Aer Lingus) подлагат на критика остро държавното управление за налагането на някои от най-строгите ограничавания за пътешестване в Европа. В страната се предлага 14-дневна карантина за съвсем всички влизащи пасажери.

Според системата на Европейски Съюз, която ще бъде одобрена тази седмица, пътуващите от райони с извънредно ниски равнища на вируса ще бъдат поставяни в "зелена " категория и ще имат право да пътуват без ограничавания, само че доста малко райони в Европа към този момент дават отговор на изискванията. Други райони ще бъдат обозначавани като "кехлибарени " или "червени " с налагане на ограничавания от държавните управления.

Ирландският здравен министър сподели, че позицията по дифолт ще бъде да се изисква от пътуващите от "червен " и "кехлибарен " район да лимитират придвижването си. Правителството обаче работи по проекти за тестване, което може да разреши на някои пасажери да избегнат карантината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР