Ирландия отхвърли твърдението на британския премиер Борис Джонсън, че Европейският

...
Ирландия отхвърли твърдението на британския премиер Борис Джонсън, че Европейският
Коментари Харесай

Ирландия: Твърдението на Борис Джонсън за блокадата на ЕС просто не е вярно

Ирландия отхвърли изказванието на английския министър председател Борис Джонсън , че Европейският съюз възнамерявал дестабилизиращи нови бариери сред Англия и Северна Ирландия, до момента в който договарянията за Брекзит стават все по-нажежени.

" Това просто не е по този начин ", сподели ирландският министър на правораздаването Хелън Макенти пред Sky News и добави: " Всяко съмнение, че това ще сътвори нова граница, просто не е правилно. "
 Борис Джонсън упрекна Европейски Съюз, че възнамерявал хранителна
Борис Джонсън упрекна Европейски Съюз, че възнамерявал хранителна " обсада " на Англия

Това можело да раздели Обединеното кралство

Макенти сподели, че наредбите за Северна Ирландия в контракта за излизане на Англия от Европейски Съюз са били контрактувани и от двете страни , с цел да се подсигурява почтена конкуренция след Брекзит и да се съблюдава мирното съглашение от 1998 година, което постави завършек на три десетилетия безредици в Северна Ирландия.

Договорът също по този начин " подсигурява целостта на Северна Ирландия като част от Обединеното кралство ", посочи тя, а той " подсигурява, че няма да забележим каквато и да е граница да се появява още веднъж ".

В публикация във в. " Дейли Телеграф " през вчерашния ден Джонсън упрекна Европейски Съюз, че заплашва да раздели Обединеното кралство, като наложи хранителна " обсада " сред Англия и Северна Ирландия.

Джонсън съобщи, че позицията на Европейски Съюз оправдава внасянето от неговото държавно управление на ново законодателство за пренаписване на контракта за излизане от Европейски Съюз - законопроект, който провокира дълбока паника в Брюксел, както и измежду някогашни английски министър-председатели и личните му депутати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР