Ирландия обяви, че ще забрани продажбата на нови бензинови и

...
Ирландия обяви, че ще забрани продажбата на нови бензинови и
Коментари Харесай

Ирландия забранява продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили

Ирландия разгласи, че ще забрани продажбата на нови бензинови и дизелови транспортни средства от 2030 година Това е част от новия държавен проект против промените в климата.

Правителството се надява до тогава да има 950 000 електрически транспортни средства по ирландските пътища, подкрепени от мрежа от станции за зареждане. Мярката е една от 180-те оферти, обхващащи стопанската активност, строителството, превоза, селското стопанство и ръководството на отпадъците.

Ирландия си слага за цел до 2050 година да стане страна с чисти нулеви въглеродни излъчвания

"Нашият метод ще бъде да подтикваме хората и бизнеса да трансформират държанието си и да възприемат нови технологии посредством тласъци, мотивиращи фактори, регулации и информация ", сподели министър председателят Лео Варадкар.

Нашата цел... е преход към нисковъглеродно и стабилно към климата общество. Нашият апел за деяние в битката за избавяне на нашата планета ", добави той.

Дъблин се надява да усили равнището на електрическата енергия, създадена от възобновима сила, от 30% от общия микс до 70% до 2030 година

"Планът за деяние в региона на климата " включва и премахването на нерециклируеми пластмаси и по-високи такси за производството на материали, които са сложни за преработване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР