Ирландия може да гласува за блокиране на търговска сделка между

...
Ирландия може да гласува за блокиране на търговска сделка между
Коментари Харесай

Ирландия: Болсонаро има „оруелска“ позиция за пожарите в Амазония

Ирландия може да гласоподава за блокиране на комерсиална договорка сред страните от Европейски Съюз и Южна Америка, в случай че Бразилия не успее да ограничи рекордни пожари, опустошили Амазония, съобщи министър председателят Лео Варадкар.
„ Много съм угрижен, че тази година са следени рекордни равнища на заличаване на гори на Амазония от пожар “, гласи негово изказване.
" Няма по какъв начин Ирландия да гласоподава за Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Меркосур, в случай че Бразилия не съблюдава своите екологични задължения. "
Варадкар добави, че Ирландия " ще следи от близко дейностите на Бразилия в региона на околната среда " през идващите две години преди утвърждението на съглашението с Меркосур от Европейския съюз.
След като влезе в действие, то ще обхване пазари със 780 милиона консуматори, представляващи една четвърт от световния БВП.
Ирландския министър председател подлага на критика " оруелската " позиция на бразилския президент Жаир Болсонаро, че хвърля виновността за пожарите върху групите за екологична акция и Неправителствени организации.
Болсонаро също по този начин твърди, че активистките групировки разпалват " екологична неуравновесеност " в опит да навредят на икономическите ползи на Бразилия.
Официални данни сочат за близо 73 000 горски пожари в Бразилия през първите осем месеца на годината - най-високият брой за всяка година от 2013 година
По-голямата част от пожарите са били в Амазонка, написа БГНЕС.
Екологичните специалисти споделят, че пожарите са съпътствали б обезлесяването в региона на Амазонка, вървящо бързо.
Според данни на Националния институт за галактически проучвания (INPE), процесът на обезлесяване се е нараснал неведнъж през този юли в съпоставяне със същия месец на 2018 година.
Предупреждението на Варадкар пристигна, когато и други международни водачи показаха опасения по отношение на пожарите. Вижте още по тематиката тук. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР