Ирландецът Сам Бенет от отбора на Бора-Хансгрое спечели втория етап

...
Ирландецът Сам Бенет от отбора на Бора-Хансгрое спечели втория етап
Коментари Харесай

Сам Бенет спечели втория етап на „Вуелта“-та

Ирландецът Сам Бенет от тима на Бора-Хансгрое завоюва втория стадий от 77-мото издание на Обиколката на Испания.  

Тази година „ Вуелта “-та започва с три стадия в Нидерландия, като днешният бе с дължина от 175,1 километра от Хертогенбош до Утрехт и бе решен с заключителен спринт, при който Бенет се възползва най-добре от работата на съотборниците си. Той пресече финалната линия с време от 3:49:34 часа.

На второ място остана датчанинът Мадс Педерсен от отбора на Трек-Сегафредо, а третата позиция бе заета от белгиеца Тим Мерлие от Алпецин-Декьонинк.

С времето на 31-годишния Бенет финишираха и огромна част от кандидатите за генералното класиране. Промяна на носителя на лидерското алено трико обаче ще има, защото неговият притежател Роберт Гесинк от Йъмбо-Висма финишира на 43 секунди от Бенет. Така отпред в подреждането излезе съотборникът и съотечественик на нидерландеца Майк Тьонисен. С равно време с неговото е и трикратният победител Примож Роглич (Словения).

В неделя следва третият стадий от Обиколката на Испания, който ще бъде и последният отвън рамките на Иберийския полуостров. Той е с дължина от 193,5 километра с начало и край в Бреда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР