Ирландецът Бен Хийли (EF Education) спечели осмия етап в Джиро

...
Ирландецът Бен Хийли (EF Education) спечели осмия етап в Джиро
Коментари Харесай

Ирландец спечели осмия етап в Джирото, разликите между фаворитите намаляха

Ирландецът Бен Хийли (EF Education) завоюва осмия стадий в Джиро д`Италия. Той беше най-бърз в 207-километровата права от Терни до Фосомброне.

Хийли беше част от група от 13 колоездачи, която се откъсна в стадия. Ирландецът направи сполучлива офанзива 50 км преди финала и стигна с задатък от 1.49 минути пред втория Дерек Джий и третия Филипо Дзана.

Победата е пета в кариерата на Хийли, който на 22 години прави своя дебют в триседмична обиколка.

В стадия имаше офанзиви и сред любимците за генералното класиране. Примож Роглич ( " Йъмбо Висма " ) и съотборниците в " Инеос " Герант Томас и Тао Харт, завоюваха 14 секунди против международния първенец Ремко Евенепул ( " Куикстеп " ). Белгиецът, който в надпреварата, за пръв път имаше проблеми.

Със извоюваното време Роглич е на 30 секунди зад Евенепул, Томас на 44, а Харт на 50.

Лидер в генералното класиране остава Андреас Лекнесунд (DSM), който носи розовата фланелка от 4-тия стадий, когато я взе от Евенепул. Авансът му към този момент обаче е единствено 8 секунди.

В неделя следва самостоятелно тичане по часовник с дължина 35 км, което може да има огромна тежест върху генералното класиране. Това е и последният стадий в първата седмица на Джирото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР