Ирина Делчева, областен координатор на Движение Гергьовден във Варна - Г-жо

...
Ирина Делчева, областен координатор на Движение Гергьовден във Варна -	Г-жо
Коментари Харесай

Само силен десен съюз може да доведе до победата на евроизборите

Ирина Делчева, регионален координатор на „ Движение Гергьовден ” във Варна

- Г-жо Делчева, за какво предпочетохте да сте част от съюза на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в евроизборите, откакто социолози дълго време предвидиха преднина на Българска социалистическа партия?

- ПП „ Движение Гергьовден ” е основана и работи повече от 22 година отпред с нейния почетен ръководител Любен Дилов -син. Връзката и със Съюз на демократичните сили е още от 2005 година, когато двете партии дружно, обединени в съюза ОДС, участваха в 40-то Народно заседание. Решението за поддръжка на съюза ГЕРБ-СДС за евроизборите 2019 е взето като национално решение на партията. Освен това на варненска територия нямаме причина ние да не работим дружно и да не подкрепим общата листа на двете десни партии ГЕРБ-СДС. Листата с номер 12 в интегралната бюлетина е с най-изявени имена, с най-подготвените фрагменти, потвърдили се в евроструктурите с подготвеност и отдаденост на значими за България и за Европа дела. Убедена съм, че всички депутати от тази листа като част от ЕНП ще работят, с цел да няма Европа на две скорости, за превъзмогване на неравенствата, за единни стандарти в целия Европейски Съюз.

- Как оценявате съдействието във Варна на Съюз на демократичните сили, „ Движение Гергьовден ” и Съюз „ Дъждовни води на репресираните ” за вота на 26 май?
- Чудесна колаборация сред локалните структури на партиите, стройна съгласуваност по районните щабове и в общинския избирателен щаб. Реализирахме доста общи начинания, в това число и срещата на 18 май с двамата претенденти на Съюз на демократичните сили в общата листа с ГЕРБ господин Александър Йорданов и организационния секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров. Активистите на „ Гергьовден ” и нашите симпатизанти, районните ни отговорници работят доста координирано с актива на Съюз на демократичните сили и са ангажирани директно с предизборната акция.

- Защо съгласно Вас е толкоз значимо да се гласоподава за Европейски парламент?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР