Ирфан Хасан е мъжът, чиито очи са видели адския взрив

...
Ирфан Хасан е мъжът, чиито очи са видели адския взрив
Коментари Харесай

Стрелочникът от почернената гара Хитрино направи на пух и прах сензационния обрат за трагедията

Ирфан Хасан е мъжът, чиито очи са видели адския гърмеж на цистерни на гара Хитрино, който погуби 7 души през декември 2016 година. Разказът му за трагичните минути на детонацията опровергава версията на притежателя на композицията, оповестена през вчерашния ден, че не скоростта, а развалена жп стрелка е причина за нещастието, оповестява bTV.
Ирфан вижда с очите си всичко. Оцелява по знамение. Разказва, че влакът летял с доста висока скорост, а машинистите в началото не разбрали за злополуката.
„ Той напряко идваше да ни убива, друго какво да ти кажа… Цялото село гори, слизат машинистите и викат на дежурния – за какво ни спря. Нямаше желание въобще да спре, в случай че не беше се скъсал”, описа Ирфан Хасан.
Той е виновен за стрелките на коловозите във съдбовната заран. Убеден е, че не оборудването е повода.
„ Стрелката си е заключена, стрелката не съм я обръщал цяла нощ и не се обръща, тя пета стрелка е несъмнено най-здравата стрелка, няма проблеми”, разяснява той.
Експертиза, поръчана и платена от транспортната фирма-собственик на композицията сочи, че дерайлирането се дължи на незаключена стрелка. Взривът пък станал поради наново стартиране на електричеството по контактната мрежа.
„ Единият от хората там, които са на гарата, е споделил, че изпуска газ и все пак е пуснато електричеството още веднъж? Не мога да ви кажа”, съобщи Станко Станков, шеф на „ Булмаркет”.
Според прокуратурата експертизите на " Булмаркет " не могат да служат за смяна в изводите на обвиняването и са безапелационни, че отговорна е високата скорост. Решението за наново стартиране на електричеството евентуално е взето от диспечера.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР