Ирене Пивети, която беше най-младият председател на Камарата на депутатите

...
Ирене Пивети, която беше най-младият председател на Камарата на депутатите
Коментари Харесай

Бившата шефка на парламента в Рим работи в стол за бедни, загубила всичко

Ирене Пивети, която беше най-младият ръководител на Камарата на депутатите в историята на Италия, в този момент работи в стол за обществено слаби хора в град Монца. Тя живее в общежитие до него и се устоя от заплатата си за 1000 евро, откакто съдът запорира всичките й милиони поради следствие. То е обвързвано с спекулация за неплащане на налози и пране на пари посредством импорт на маски от Китай. В резултат на това на някогашната номер 3 в страната бяха запорирани близо 4 млн.евро.

След политическата си кариера в едновремешната Северна лига, с помощта на която стана началник на долната камара по време на първото държавно управление на Берлускони, Пивети направи и кариера в малкия екран. Тя беше водеща на разнообразни излъчвания в канал на милиардера, след това стана даже звезда в шоуто „ Да танцуваш със звездите ”. Пивети работеше още и като създател на излъчвания в малкия екран „ Ла Сетте ”, беше помощник и на разнообразни стратегии на РАИ.

ha rilasciato delle sconvolgenti dichiarazioni: attualmente, l'ex vive in un dormitorio e guadagna 1.000 al mese. Ecco com'è accaduto.
— Trend Online (@TrendOnline)
Фатално обаче се оказа впускането й в бизнеса. Разследване на управляващите докара преди година до запорирането на 3,5 млн. евро в границите на търговски интервенции, които съгласно обвиняването са служили за прането на пари от неплатени налози. Пивети към момента е единствено разследвана, само че не е била изправена пред съда. „ Всичко това обаче дава началото на медийни процеси, които те унищожават, банката ти не разрешава да правиш каквото и да било. Става пъкъл. Изведнъж рухва всичко това, което си построил в живота и за един момент се превръщаш в нарушител ”.

„ Не се окайвам, удовлетворена съм от живота, който повеждам сега, има хора, които нямат даже тези пари, които получавам в този момент ”, споделя Пивети пред сп. ”Дженте ”.



Според Пивети тя чака да мине интервалът, нужен за достигането на истината от правораздаването. „ Посъветваха ме да призная нещо. Аз обаче нямам какво да призная, тъй като не съм направила нищо неправилно. Имам време през целия си живот, а и след това, с цел да се изяснят нещата ”, добавя Пивети.

В аферата, за която беше упрекната италианката, става въпрос за хипотетичното скриване от данъчните управляващи на движимо и недвижимо имущество, включително и три коли „ Ферари ”, една от които беше запорирана. В аферата са забъркани и нотариус и двама предприемачи, единият от които китайски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР