Ирене Мария Планк е начело на посолството на Германия в

...
Ирене Мария Планк е начело на посолството на Германия в
Коментари Харесай

Посланикът на Германия: 6 пъти избори за 3 години демонстрира липса на стабилност

Ирене Мария Планк е отпред на посолството на Германия в София от януари 2023 година Тя е заемала голям брой високопоставени длъжности в Министерството на външните работи във Федералната република, в това число прокурист по стратегическата връзка. В интервала 2012-2016 година работи като зам.-началник на кабинета на генералния секретар на НАТО в Брюксел. Планк е родена 1961 година в Офенбах на Майн в Германия, има три огромни деца. 

Снимка: btvnovinite.bg

Политическата обстановка в България  

 „ Маркет ЛИНКС “: 46% от българите са разочаровани от политическата обстановка Тази сутрин 3 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 46% от българите са разочаровани от политическата обстановка  Боряна Димитрова: Предизборната акция ще бъде в жанр „ Бързи и гневни “ и с ченгесарски номера България 2 мин. Боряна Димитрова: Предизборната акция ще бъде в жанр „ Бързи и гневни “ и с ченгесарски номера  „ Маркет ЛИНКС “: 46% от българите са разочаровани от политическата обстановка Тази сутрин 3 мин. „ Маркет ЛИНКС “: 46% от българите са разочаровани от политическата обстановка  Боряна Димитрова: Предизборната акция ще бъде в жанр „ Бързи и гневни “ и с ченгесарски номера България 2 мин. Боряна Димитрова: Предизборната акция ще бъде в жанр „ Бързи и гневни “ и с ченгесарски номера

„ За 3 години има шест пъти избори. Това е малко извънредно. Ако погледнем от позитивната страна, това показва, че българската народна власт е доста жизнеспособна. Но в по-общата картина това показва липса на непоклатимост, а това не е добре за страната “.

Така разяснява политическата обстановка в България посланикът на Германия у нас Ирене Мария Планк.

Тя добави, че по време на пътуванията ѝ из страната през последните месеци на всички места хората, без значение от политическите си желания, са казвали – „ Слава богу, че имаме държавно управление “.

„ Българите желаят да има устойчиво държавно управление, и Европа желае държавното управление в България да е по-стабилно. С неспокойствие чакам да видя какви ще бъдат резултатите от идните избори и се надявам дружно с българите да имаме повече непоклатимост след тях “, разяснява още посланикът.

Планк акцентира, че за Германия България е „ приближен другар “ в района  и разчита на страната ни.

Напрежението сред Израел и Иран

Посланикът на Федералната република у нас разяснява и напрежението сред Израел и Иран, което ескалира през последните седмици.

Снимка: Wikimedia Commons

По думите ѝ възможна пълномащабна война в Близкия Изток ще има съществени стопански последици за цяла Европа – по-високи цени на петрола.

„ Светът се пробва да успокои това напрежение. Външният министър на Германия госпожа Анналена Бербок посети района още веднъж – тя към този момент 7 пъти пътува до този район от 7 октомври насам (началото на войната сред Израел и „ Хамас “). Работим в тясно съдействие и с нашите европейски сътрудници – съдружниците от НАТО “, сподели Планк.

Цените на горивата

Посланикът на Барлин в София не се ангажира с прогноза дали се чака ново покачване на цените на горивата.

Снимка: iStock

„ Според мен Европа е в доста добра форма да се оправи. Относителният дял на възобновимите енергийни източници доста се увеличи – това е методът. Също да държим постоянни цените на главните артикули “, посочи Планк.

Тя даде за образец метода, по който Федералната република се оправя с икономическата рецесия, провокирана от ковид и войната в Украйна: „ Германия, която през 2024 година беше четвърта по индустриално произвеждане, в този момент се качи на трето място. Сигурна съм, че ще излезем по-силни и по-големи от обстановката “.

Цялото изявление на Светослав Иванов с посланика на германия в София Ирене Мария Планк гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР