Ирена Соколова, областен управител на Перник и председател на Жени

...
Ирена Соколова, областен управител на Перник и председател на Жени
Коментари Харесай

Ирена Соколова: Георги Гергов е силен и жилав

Ирена Соколова, регионален шеф на Перник и ръководител на Жени - ГЕРБ, в диалог с Илиана Беновска в предаването “Беновска пита " по " Радио К2 " и " Канал 3 ", разяснява настоящите политически тематики:

Ситуацията в Българска социалистическа партия и вътрешната съпротива против Корнелия Нинова:

" Преди малко с Росен Карадимов опитахме да водим един диалог за вътрешни процеси в Българска социалистическа партия, на всички мои въпроси, които се отнасяха до политиката на Корнелия Нинова по отношение на избрани лица или по отношение на Народно събрание, висшият орган в Българска социалистическа партия, Роден Карадимов, умел политик, все искаше да приказва за ГЕРБ. Как бихте тълкували, освен като политик, само че и като психолог, едно сходно държание? ", попита водещата Илиана Беновска. Ирена Соколова отговори, че е слушала диалога и той е напомнял на обстановката, когато питат едно дете, когато се развеждат родителите му, за какво се случва, само че то не приказва за това, а постоянно за нещо друго. Тя изясни, че сега тематиката за разпадащото се водачество е доста мъчителна в Българска социалистическа партия.

" Считате ли, че към този момент Корнелия Нинова е с оспорено водачество? ", попита водещата Илиана Беновска. Гостът  категорично съобщи, че това е по този начин и добави, че се задава краят на водачеството на Корнелия Нинова с всички индикатори на свободно рухване. Политикът от ГЕРБ изясни по какъв начин основни фигури в Българска социалистическа партия не просто се отдръпват от водача на Българска социалистическа партия, а даже се опълчват. Доказателство за това е подписката против Корнелия Нинова, както и абсурдът с есемесите, изпращани от депутати от " Българска социалистическа партия за България " до премиера Бойко Борисов. " В предварителния ни диалог Вие нарекохте това писмо " кърваво писмо ", за какво? ", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че подписката против Нинова е посочила края на въпреки и дребната вътрегрупова успеваемост, която е съществувала в социалистическата партия.

" Наблюдавала съм дългогодишно процеси в Българска социалистическа партия и с риск някои от подписалите се да ми се обидят, ще кажа, че вътрешна съпротива е имало при доста ръководители на Българска социалистическа партия, през доста години, само че постоянно, не знам за какво, на тази вътрешна съпротива не й стигат силите и не довежда нещата до дъно. Дано в този случай да съм неприятен оракул, само че си мисля, че това е малко " стихия в чаша вода ", тъй като не знам какво ще се случи на идващия Национален съвет или конгреса, само че не виждам сега подготвеност у Българска социалистическа партия да сменят дейно настоящия водач, или дано да не я назовавам водач, председателката на Българска социалистическа партия с някой различен. Възниква и въпросът кой ще е той, по какъв начин ще се схванат? ", продължи с въпросите си водещата Илиана Беновска.

Ирена Соколова отговори, че в Българска социалистическа партия има много претенденти за водач. Но това е идната стъпка, а преди да се стигне до обединяването към някой има деструктивен детайл, който вътре прочувствено бута всеки един от Българска социалистическа партия. Затова и те не могат да намерят към този момент кей при своя водач. " Когато си обезвластил хората с които работиш, екипът, който ти е непосредствен, когато ти отнемеш на тези хора опцията да се усещат самостоятелни и стойностни най-малко в политиките, които се вършат и ти им отнемеш и това, когато обезсмислиш един човек като Георги Гергов, който е бил твоята " ракета притежател ", това значи, че ти си по модела на богомолката – след добре свършената работа изяждаш колегата! ", съобщи Ирена Соколова.

" Лесен ли е Георги Гергов за изяждане от една " богомолка "? ", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че това е на метафорично равнище, само че счита, че при всички положения връзките прочувствено са прекратени. " Питам Ви механически – унищожаем ли е Георги Гергов от лицето Нинова? ", попита още веднъж водещата Илиана Беновска. Ирена Соколова отговори, че доколкото знае Гергов е много мощен и жилест, основал е към себе си постоянна структура и в тази ситуация по-скоро унищожаема е Нинова.

" И по кое време виждате тези процеси да се осъществят отвън тази подписка на процедура? ", попита водещата Илиана Беновска. Политикът от ГЕРБ отговори, че тези процеси към този момент са тръгнали на първо време от желанието на Българска социалистическа партия да откри свота еднаквост, тъй като те са изгубили своя фокус на работа. Тя изясни, че Българска социалистическа партия са основали един импотентен документ без стойност – " Визия за България ". В него няма нито финансови, нито стопански, а единствено прочувствени учредения. Според Соколова единственото, което Българска социалистическа партия може да направи оттук насетне, е да се консолидира към политика или към някаква обща цел, която да събере партията. Така социалистите са си измислили един избор на съмнение, който е за бъдещи планове в бранш опазване на здравето.

" Това са опити Българска социалистическа партия да успее да събере парченцата, които отпадат във всеки един миг от това групово тяло. Янаки Стоилов, Мерджанов – хора с потенциал, с опция да покажат Българска социалистическа партия като партия, която носи обществената концепция, бяха изтикани на открито и партията беше оставена в ръцете на една жена, която идва от Съюз на демократичните сили, носи същия деструктивен, коренен детайл, както на крайните десни, да остойности личните си искания, да извърши личния си интерес и да потъпка всичко към себе си! Звучи толкоз познато! ", безапелационна бе Ирена Соколова. Според нея за жалост слабата съпротива и неприятното водачество на Българска социалистическа партия не са положителния коректив на ГЕРБ.

" Обаче дали гласоподавателите виждат, че Корнелия Нинова, която подлага на критика интензивно и интензивно министър-председателя и водач на ГЕРБ Бойко Борисов и самата партия ГЕРБ, на практика ръководи Българска социалистическа партия като еднолично сдружение с лимитирана отговорност? Дали редовите членове на Българска социалистическа партия го виждат това? ", попита водещата Илиана Беновска. Ирена Соколова отговори, че съгласно нея редовите членове на Българска социалистическа партия виждат това, че когато тези " дружинки ", които са тръгнали из страната да се срещат с електората, са си разменили регионите. Депутатите от Българска социалистическа партия не вървят в регионите, от които са определени, а на други места, с цел да си основават контакти и да ги опознават хората.

Само че те не могат да намерят места, където да си приказват, не могат да съберат сериозна маса, която да ги чуе. " Представяте ли си по какъв начин се усеща средностатистическият гласоподавател на Българска социалистическа партия? Всъщност претекстът на средностатистическия гласоподавател на Българска социалистическа партия е не да гласоподава за Корнелия Нинова, даже не гласоподава за Кирил Добрев, той гласоподава за Българска социалистическа партия! Той гласоподава за своята визия за минало претърпяно и за концепцията, за обществената концепция. За тях даже не е значимо кой е водач на Българска социалистическа партия! За тях е значимо да има Българска социалистическа партия! ", изясни регионалният шеф на Перник. Тя добави, че сега Нинова е всичко в Българска социалистическа партия – водач на партията, управител или учредителен секретар, представител и пиар. Изобщо Нинова се пробва да владее всички процеси. Но когато отнемеш опцията на останалите от екипа да се усещат овластени и постоянни, те стартират да търсят своята еднаквост другаде. " И ние видяхме на кого изпращат есемеси, когато търсят поддръжка! ", добави тя.

" Не се ли занимавате прекалено много с Българска социалистическа партия? ", попита водещата Илиана Беновска. Ирена Соколова отговори, че просто следи процесите в Българска социалистическа партия и споделя своите усещания. Освен това е прекомерно забавно депутатите от Българска социалистическа партия да молят премиера Борисов за подпомагане, поддръжка, почитание. " Защото аз не си представям по какъв начин ще изпратя есемес на Корнелия Нинова, даже и да са в ръководство! ", призна Соколова.

Поведението на Българска социалистическа партия и на президента Радев към медийните изявления, последвали убийството на журналиста Виктория Маринова.

" Но през вчерашния ден вашият ръководител на ПГ Цветанов разяснява, че " опозицията е креслива, не предлага опция, само че обгръща огромна част от медийното пространство! ". Затова Ви запитвам – не се ли занимавате и Вие прекалено много с Българска социалистическа партия? ", попита още веднъж водещата Илиана Беновска. Председателят на Жени – ГЕРБ отговори, че това са реципрочни връзки – ръководещи и съпротива. Тя изясни, че ръководството се остойностява през минусите или през силата на опозицията и това е дуалност. Според нея обаче държанието на Нинова по отношение на медиите става много шизофренно. Това даже не е държанието на Българска социалистическа партия като цяло, а персонално на Нинова. Според нея Нинова е влезнала в един хор с всички истерични медийни изяви към убийството на журналистката от Русе. Заедно с това тя е взела главата на редактора на вестник " Дума " поради една обява. " Тоест веднъж, без да си ревизирал обстоятелства и условия, без да си наясно въобще с ситуацията към това ликвидиране, заемаш позиция и освен това толкоз безапелационна, единствено и единствено с цел да яхнеш недоволството в този миг и да получиш някакво самопризнание, а малко преди този момент си обезглавил личния си редактор, тъй като не те е венцеславил задоволително! ", изясни Ирена Соколова.

" Да прибавя в това събитие и един различен индивид от тандема, това е президентът на Българска социалистическа партия Радев, който едвам през днешния ден по обяд благоволи от Троян да каже няколко думи във връзка с позицията против България по отношение на убийството на журналистката Виктория. Как си обяснявате неговото безмълвие? Корнелия Нинова извиси подправен глас, присъединявайки се към неправилна позиция, а Радев си замълча. Нали той е обединителят и бранителят на нацията? ", попита водещата Илиана Беновска. Ирена Соколова отговори, че в действителност напоследък е имало много свидетелства за уеднаквената позиция на президента и водача на Българска социалистическа партия по доста въпроси.

Тя допусна, че в този случай забавянето на президента е вследствие и на политическа сензитивност или някаква мъдрост да се вземе позиция тогава, когато има резултати. Ако е по този начин, то това е мотив да се мисли, че има смяна в държанието. Друг е въпросът, че през днешния ден е бил празникът на Троян и жителите са очаквали привет, а не още веднъж рекомендации и препратки за това до каква степен и по какъв начин страната си прави работата. Областният шеф на Перник напомни, че страната сме всички ние, а най-вече си коства, когато има подобен тежък проблем, който се разяснява и в интернационалното пространство, да се обединят държавните глави и да се изиска единна позиция, нещо, което е най-нормално.

Ще има ли предварителни избори?

Председателят на Жени – ГЕРБ съобщи, че се надява държавното управление да довърши това, което прави по метода, по който е декларирало своите планове. " Това ще бъде най-хубавото за всички ни, тъй като резултатите са налице. Това обаче, което ми се желае най-вече, е да спрат кресливите закани и поръчки във връзка с ръководството и да покажем, че можем да бъдем освен измъчващи се от виновност хора и медии, а сме замислени за бъдещето си като здравомислещи и съществени хора със здрава душeвност! ", приключи Ирена Соколова диалога си с Илиана Беновска в предаването “Беновска пита " по " Радио К2 " и " Канал 3 " на 14 октомври 2018 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР