Ирена Славкова е дипломиран магистър психолог и консултант, провежда когнитивно-поведенческа

...
Ирена Славкова е дипломиран магистър психолог и консултант, провежда когнитивно-поведенческа
Коментари Харесай

Психоложката Ирена Славкова разкрива как се манипулира чрез обида

Ирена Славкова е квалифициран магистър психолог и съветник, организира когнитивно-поведенческа терапия. Дипломира се в магистърската стратегия “Психологическо консултиране” на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Завършва също образование по “Личен опит”, “Базови умения” и “Специализирани умения” в център “Спектра” за образование в региона на когнитивно-поведенческата парадигма.
- Г-жо Славкова, за какво някои хора се наскърбяват доста елементарно и проблем ли е това?
- Когато някой се наскърбява на различен, това не наподобява като демонстрация на нападателна реакция. Един споделил, различен се засегнал, само че нищо изключително не е произлязло. Има обаче хора, които се наскърбяват и от най-незначителни неща и карат близките да бъдат нащрек и да внимават какво приказват.
Обидчивият човек има склонността да отнася всичко или съвсем всичко от казаното към себе си. Отстрани това наподобява като несъответстваща реакция, която не устоя на никакви причини, само че в неговите очи не е по този начин. Той е уверен, че думите на шефа му съдържат забележка по негов адрес или че шегите на сътрудниците няма по какъв начин да се отнасят към някой различен. Все едно светът се е завъртял към него, само че не с боготворене и удивление, а за да го подлага на критика и да му се присмива.

Цялото изявление с Ирена Славкова четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР