Ирена Димитрова е била заместник-министър на външните работи в Кабинета

...
Ирена Димитрова е била заместник-министър на външните работи в Кабинета
Коментари Харесай

Коя е Ирена Димитрова

Ирена Димитрова е била заместник-министър на външните работи в Кабинета на министър-председателя Кирил Петков.

Работи в Министерството на външните от 2000 година, като е минала поредно през всички стадии на кариерно развиване в Дипломатическата работа. Заемала длъжности в дирекции „ Америка “, „ Организация на обединените нации и съдействие за развиване “ и „ Политика за сигурност “, където в интервала 2017-2021 година е заемала длъжността шеф на отдел „ НАТО “.

Професионалната й кариера е обвързвана и с два задгранични мандата – в Посолството на Република България в Обединеното кралство и в Постоянната делегация на Република България към НАТО в Белгия.
Притежава магистърска степен от Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Завършила е Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „ Магистър по интернационалните връзки “ от Университета Комплутенсе, Мадрид. Специализирала е в Женевския център по политика за сигурност (GCSP) и в Европейския център за проучвания по въпросите на сигурността „ Джордж Маршал ”, Германия.

Към сегашния миг е дипломат за специфични поръчения по построяването на резистентност в Министерство на външните работи.

Владее британски и испански, употребява френски език.

Омъжена, с две деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР