Ирационални са очакванията на премиера да ме задържат заради някакви

...
Ирационални са очакванията на премиера да ме задържат заради някакви
Коментари Харесай

Горанов: Ирационални са очакванията на премиера да ме задържи с твърдения от Google

Ирационални са упованията на премиера да ме задържат поради някакви изказвания в Гугъл, съобщи в неделя някогашният финансов министър Владислав Горанов във връзка със описите, които даде премиера Кирил Петков на основния прокурор Иван Гешев за провепка. В тях стана ясно, че попадат депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашният министър председател Бойко Борисов, Владислав Горанов и други

“В България от дълго време се организира обществен опит с неразбираеми последствия. Част от този опит е и вчерашното изказване на изтъкнат политик, който по силата на демократичния избор е министър-председател. Веднага след абсурда с невнесените налози от страна на компании, които се свързват с Васил Божков, прокуратурата организира няколко разпита с мен. Така че в този смисъл институцията си е свършила работата. Ако Кирил Петков чака да ме задържат за 24 часа или 72 часа, поради изказвания това е ирационално”, сподели Горанов пред Нова тв.

Той даже уточни, че също е направил изследване в Гугъл и въз основа на него е донесъл данни за осъществени закононарушения от Асен Василев и Кирил Петков.

“Не е съществено един централен държавен орган на изпълнителната власт, каквото по наличие би трябвало да бъде министър-председателя на тази страна, да борави с Гугъл. Обидно е за всеки български жител, в случай че българският министър-председател с всичките милиарди, които харчим за служби е подготвен да изготвя описи от Google”, сподели още Горанов.

Бившият финансов министър за следващ път съобщи, че не е получавал пари от Васил Божков, не са му били и предлагани.

“Божков за разлика от други предприемачи, които имаха проблеми с прокуратурата, той избра да избяга от България”, сподели още Горанов.

Владислав Горанов добави, че прокуратурата няма какво повече да направи в този случай, с изключение на да вземе пояснения от всички забъркани лица. Той е бил разпитан за изказванията, че е получавал пари от предприемача.

На пряк въпрос помогнато ли е на Божков да спести 700 милиона от страната с невнесени налози и такси от хазарт, Горанов отговори:

" Твърдението, че някой целеустремено е трансформирал закона в негова изгода е погрешно. Друг е въпросът, че страната се е провалила и то в продължение на няколко години. От Комисията по
хазарта разбрах, че през 2014 година започват по избран метод работата и това продължава, до момента в който не получихме сигнал от неговия партньор(на Божков -б.а.). Тази комисия е от представители на разнообразни институции: Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Министерство на правораздаването, групов орган е и за жалост Министерството на финансите не се явява горестоящ административен орган, няма опция да я управлява и да трансформира решенията. В годините са се сменили трима ръководители и десетки членове - това е неуспех, който дълго време ще се проверява и ще се потвърждава чия е виновността ", сподели някогашният министър.

Във връзка с проблема по откраднатия автомобил някогашният министър беше безапелационен, че става въпрос за операция.

" Колата не е моя, аз съм ползвател на лизинг. Тя не е открадната, оповестена е за общодържавно търсене. Експертизите демонстрираха, че автомобилът не е манипулиран”, изясни той.

Горанов сподели още, че от дълго време не се е виждал с Делян Пеевски. Бившият финансов министър имал оферти за връщане в политиката от ГЕРБ, само че не считал да ги осъществя.

На въпрос дали знае коя е Мата Хари, която е направила фотосите в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, той отговори, че няма никаква визия и позволи, че фотосите може да са колаж. От самия Борисов знаел, че с тази история “мафията го била сготвила”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР