Иранците се опитаха да покажат на собствениците си обществено мнение,

...
Иранците се опитаха да покажат на собствениците си обществено мнение,
Коментари Харесай

Владимир Чуков пред Дарик: Нито една държава до Израел не желае да се стигне до  екстремална ескалация

Иранците се пробваха да покажат на притежателите си публично мнение, на хората, които ги харесват в Близкия Изток, най-много на прокситата си в Близкия Изток, че Иран е мощна страна, че тя може да се пази, че нейната войска има боеспособност, най-много така наречен Ирански галактически сили са в положение да нанесат гибелен удар на “​​ционисткия зложелател ”, както те се изразват, само че естествено това е чисто пропагандна цел, да се покаже, чете са към този момент по-силни. Нещо, което не дава отговор на истината, правейки разбор на средствата, които са вложили и на метода, по който са проведени офанзивите, хванати от дроновете. Но това, което прави усещане е мощната държавна агитация в медиите и обществените медии,в обособени уеб сайтове, в случай че щете това, което е доста особено за Близкия Изток, незабавно се провеждат проправителствени демонстрации - хора, които преднамерено изпадат в делириум, най-много и в Иран, това са така наречен ислямски доброволци. Това е един сюжет, който ние сме го виждали неведнъж в обособени страни, които имат сходен вид ръководство.

Първо, казус е, че за първи път от територията на Иран се нанася удар против Израел. Досега Иран не си го беше разрешавала. Вторият е аспект е оставането на мощното подозрение, че задачите,, времето, също по този начин, средствата, с които беше нанесен този удар, най-вероятно е бил авансово споделен. Поради тази причина има такава висока степен на прихващане. И това, което мен персонално ме впечатлява, това е голямото противоречие сред Противовъздушна отбрана опциите на Израел - споделя се, че са костват някъде към половин милиард ракетите, които са прихванали. Било то отвън Израел, било то на територията на Израел - дронове и ракети и респективно, тези дронове и ракети, които бяха изстреляни от Иран, от Ирак, от Йемен, тек не поставям снарядите, които всеки ден се изсипват върху Северна Галилея от Хизбула. Съотношението, най-малко като върша една дребна сметка, тези дребни дронове шахид, те костват някъде към 20 000 и то най-скъпият. Този, който ние виждахме, използваха руснаците в Украйна. Ако закръглим сметката може би всичко това, което е изстреляла Иран коства някъде към 1 млн., т.е. 500 против един. Така че вие си направете сметката какви са опциите на едните и какви са опциите на другите.

Нито една страна в района не желае да се стигне до екстремална ескалация, приказвам за Йордания, за Ирак, за Ливан, за Египет. Това демонстрира ограниченията, които взеха обособените държавни управления. В момента безусловно всички летища в района са отворени, включително и Тел Авив. Много ясна е парадигмата на държание на моллите в Иран. Това е удар, най-много за убеждаването на публичното мнение в Иран, прокситата, че надали не Иран е доста постоянен и има такава опция, само че оттук нататък, просто детайлите демонстрират тъкмо противоположното, че нямат опция за каквато и да било ескалация. Нещо повече, самият Израел няма изгода от воена ескалация. Говоря за това, което получиха на дипломатическо занятие, т.е. За връщане на американските и европейските съдружници на позиции, които са близки до израелското държавно управление. Нещо, което ние не го виждахме в последните два-три месеца. Вследствие на военната интервенция на Израел в линията Газа. И още нещо, което би трябвало да се добави - доста безапелационният отговор и позиция на Джо Байдън, който след 7 месеца се явява на най-важните си избори, тази ескалация в Газа, респективно тази, която би следвало да се получи, би могло да отнеме президентството на Джо Байдън.

Наистина това е малко по-разширена трактовка. Нека да кажем, че френското държавно управление, английското държавно управление, приказвам чисто за Европейски Съюз застанаха компактно зад страната Израел, нещо, което не се случи през последните няколко месеца. От една страна имаме чисто военно стратегически проблем. Видяхме какво значи, когато имате мощни Противовъздушна отбрана, т.е. Сравнявам с фронта в Украйна. Ако сходно нещо имаха украинците, повярвайте ми, нямаше да се доближи до тази обстановка, в която е сега на 300 км от Варна. Това демонстрира, когато имате взаимност, когато имате наляти големи средства, когато имате стегнаха защита, вие имате доста мощно опълчване на огресора. Впрочем, моето персонално чувство е, че това, което направиха иранците, доста мощно прилича на една съветска въздушна офанзива измежду украинските позиции. Виждате Израел по какъв начин се оправи, виждате и Украйна по какъв начин се оправи. Освен така наречен Златен купол, в прихващането на ракетите и дроновете са взели участие и американски, и английски, и йордански самолети. Виждате какъв е отговорът. Практически имате 99% успеваемост. За страдание в Украйна не е по този начин. Това може да бъде един доста явен урок за европейците и изключително за американците във връзка с помощта за Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР