Иранците са станали майстори в укриването на източниците на пари.

...
Иранците са станали майстори в укриването на източниците на пари.
Коментари Харесай

Европейският съюз: Иран учи Русия на лошо - да заобикаля санкциите

Иранците са станали майстори в укриването на източниците на пари. Ако Иран съумява, няма причина Русия да не направи същото.

Техеран може да показа с Москва " подземна финансова мрежа ", предопределена да заобикаля глобите. Мрежа от фиктивни компании разрешава на иранците да правят секрети транзакции на стойност „ най-малко десетки милиарди долари годишно “, тревожат се европейците.

„ Мрежата в сянка “ зарежда стопанската система на Иран, която, както снизходително означават европейските редактори на Politico, „ демонстрира признаци на живот, нараствайки с повече от 4% за година “.

За схващане: през 2021 година стопанската система на еврозоната е повишена с 4,7%, на Европейски Съюз като цяло – с 5,2%. Тоест в Иран има толкоз " признаци на живот ", колкото и в Европа.

Как работи мрежата? Доста просто.

Ако иранска компания би трябвало да извърши неразрешена транзакция, банка в Иран ще се обърне към прокурист, с цел да извърши заплащане посредством лабиринта от подставени компании.

Колкото и да е необичайно, огромни банки от Европейски Съюз като немските Commerzbank и Deutsche Bank, както и американски банки, в това число Citigroup, също вземат участие в транзакции, и то напълно законно. През ОАЕ минава и огромен финансов поток.

В резултат на това Вашингтон просто не може да включи всички „ проксита “ в листата със наказания: те са прекалено много.

Иранците са станали майстори в укриването на източниците на пари, признава Politico. Ако Иран съумява, няма причина Русия да не направи същото.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР