„Иранците имат право да протестират и критикуват правителството, но действията

...
„Иранците имат право да протестират и критикуват правителството, но действията
Коментари Харесай

Хасан Рохани: Иранците имат право да протестират, но без насилие

„ Иранците имат право да стачкуват и подлагат на критика държавното управление, само че дейностите им не трябва да водят до принуждение или заличаване на социална собственост”, съобщи иранският президент Хасан Рохани, представен от Ройтерс, в първата си обществена реакция на продължаващите четвърти ден антиправителствени митинги.

„ Иранците схващат деликатната обстановка на страната си и региона и ще работят въз основа на националните си интереси”, сподели Рохани.

Президентът разкритикува американския си сътрудник Доналд Тръмп за мненията му в поддръжка на протестиращите и съобщи, че тези, които са наричали иранците терористи, нямат право да съчувстват на страната му.Около 200 стачкуващи бяха задържани през вчерашния ден в Техеран, съобщи заместник-префектът на града Али Асгар Насербахт.

„ Тези хора бяха предадени на правораздаването. Няколко арестувани студенти бяха върнати на фамилиите им”, сподели Насербахт, уточнявайки, че измежду арестуваните са и „ 40 водачи на неразрешените прояви”. „ Проявяваме толерантност и се надяваме обстановката да се възстановява допустимо най-скоро”, добави той.

Иранският парламент се събира на следващия ден, 1 януари, на изключително съвещание по отношение на митингите в страната, заяви ръководителят на парламентарната комисия за национална сигурност и външна политика Кемал Дехкан Фирузабади.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР