Иранското правосъдие идентифицира в понеделник заподозрян за смъртта на режисьора

...
Иранското правосъдие идентифицира в понеделник заподозрян за смъртта на режисьора
Коментари Харесай

Възможният мотив беше разкрит седмица след като известният ирански филмов режисьор и съпругата му бяха намушкани до смърт

Иранското правораздаване разпознава в понеделник обвинен за гибелта на режисьора Дариуш Мехрджуи и брачната половинка му като някогашна домашна помощница, като сподели, че претекстът може да е бил финансов скандал.

Мехрджуи, 83, и брачната половинка му Вахидех Мохамадифар, 54-годишна сценаристка, бяха намушкани до гибел на 14 октомври в дома им в Карадж, град в провинция Алборз, западно от Техеран.

„ Обвиняемите към този момент бяха осведомени с умрелия “, цитира формалната новинарска организация IRNA думите на основния арбитър на провинция Алборз Хосейн Фазели-Хариканди.

„ Главният обвинен беше градинарят “ на вилата на Мехрджуи в предишното, „ и той изпитваше злост към умрелия заради финансови проблеми “, сподели Фазели-Хариканди. директно забъркани.

IRNA разгласява в понеделник видеозаписи от възстановката на мястото на престъплението, показващи по какъв начин четирима лица влизат в къщата.

Мехруджи, съгласно фрагментите, се счита, че е седнал на дивана си, гледайки телевизия, до момента в който нападателите идват във вилата.

Миналата седмица Фазели-Хариканди сподели, че следствието е показало „ персонални разлики “ като претекст.

След гибелта на Мехрджуи, изсипаха респект, с цел да отпразнуват творбите на пионерския режисьор, продуцент и сценарист, който по време на своята шестдесетилетна кариера беше изправен пред цензурата както преди, по този начин и след ислямската гражданска война от 1979 година

Мехрджуи беше най-известен с неговата метафорична драма от 1969 година „ Кравата “, както и черната му комедия от 1990 година „ Хамун “, показваща 24 часа от живота на интелектуалец, малтретиран от бракоразвод и психически паники.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР