Иранският вътрешен министър предупреди протестиращите срещу поскъпването на горивата, че

...
Иранският вътрешен министър предупреди протестиращите срещу поскъпването на горивата, че
Коментари Харесай

Али Хаменей: Протестите в Иран са саботаж

Иранският вътрешен министър предизвести протестиращите против повишаването на горивата, че управляващите няма да толерират рушенето на социална благосъстоятелност.

Духовният водач на страната аятолах Али Хаменей упрекна външни сили в организирането на бойкот.

" Контрареволюцията и враговете на постоянно са подкрепяли саботажи и покушения против сигурността и не престават да вършат по този начин ", сподели Хаменей, цит от държавната телевизия.

Той поддържа решението на държавното управление за увеличение на цената на бензина.
Протести в Иран поради покачване в цените на бензина За ден цените на литър бензин скочиха с 50 % до най-малко 15 000 риала за литър
Протестите, започнаха в петък и продължиха и през вчерашния ден, като прераснаха в принуждение ден, откакто държавното управление увеличи цените на бензина с 50 на 100 спрямо цените от предходния ден.

Освен това се вкарва и количествен предел - до 60 литра месечно за притежател на автомобил, над който цената се усилва. За притежател на мотоциклет лимитът е 25 литра. Отделен предел се планува за таксиметровите водачи - 400 литра.

Снимка: btvnovinite.bg

По време на митингите водачи на транспортни средства блокираха пътища и повредиха бензиностанции. Някои стачкуващи се пробваха да подпалят хранилища за бензин.

Недоволството към този момент взе над 20 жертви за последните 2 дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР